2011. december 31., szombat

Boldog Új évet!


"Szeretetben, egészségben
legyen részed egész évben.
Légy szerencsés, vidám, boldog,
felejtsd el a bút és gondot.
Kezdődjön hát egy új élet,
legyen békés, boldog éved!"

2011. december 30., péntek

Megterített madáretető


Olyan régen szerettem volna egy szép kis madáretetőt. Most végre kaptam egyet:) Cinkegolyót mindig szoktam kiakasztani a madárkáknak, de az nem az igazi. Úgy szerettem volna látni több madarat, amint a magok között válogatnak. Amúgy is vonzódom a madáretetőkhöz. Nagyon kedvesek számomra. Sajnos otthon nem rakhatok ki. A többi lakó kiakadna az esetleges szemeteléstől:( 
Tegnap jöttünk ki a tanyára. Már alig vártam, hogy üzembe helyezzük az új szerzeményt. Raktam ki cinkegolyókat is a közelébe, hogy minél hamarabb rátaláljanak a kis vendégek.
Ma délután kettő felé egyszer csak elkezdtek jönni a szárnyasok. Először két kis széncinege jelent meg. Félve eszegettek a cinkegolyókból. Aztán csak megjelent vagy 10 fenyőrigó. Majd még jó pár cinke, egy csapat veréb, majd 2 tengelic, 2 harkály és 3 zöldike. Csak kapkodtam a fejem, hogy mi van itt. Szinte ellepték a diófát. Majd amitől tátva maradt a szám, egy szajkó is megjelent!!! :) Fél óráig maradtak a vendégek. Eszegették a fent hagyott szőlőt, szemezgették a napraforgót. Majd a cinkék észrevették az új etetőt. Nagy örömömre elkezdtek belőle enni!!!! Tündérek voltak! Szeretem figyelni őket és ez a mai nap egy ajándék volt ilyen sok madárral!
Remélem holnap is meglátogatnak:)

2011. december 23., péntek

Boldog karácsonyt!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és 
nagyon boldog Új évet kívánok mindenkinek!

2011. december 22., csütörtök

Le vagyok maradva

Sosem szoktam időben végezni a karácsonyra betervezett dolgaimmal, de az idén extrán el vagyok maradva. Az elmúlt pár hétben olyan szinten tele vannak a napjaim, hogy örülök, hogy este beesek az ágyba, ráadásul vmi szutyok vírust elkaphattam, ami hol ki akar törni, hol jobban vagyok, de a közérzetem nem az igazi. 
Olyan szépen elterveztem, hogy készítek pár horgolt angyalkát, sütök mézes kalácsot stb. stb. Na ebből igazán semmi sem valósult meg.
Nem vagyunk ajándékozós fajták, csak egy kis saját készítésű apróságot szoktunk adni, meg egy csokit vagy pezsgőt. De most még ezek sincsenek sehol :(( Nagyon gáz. Mivel a mai és holnapi nap is tele van egyéb munkával, valószínű nem is lesz belőlük semmi. Úgyhogy marad a "nagyon meghitt", éjszakai rohanós beszerzés valami éjjel-nappaliban. Fene megette az egészet.
Annyira jutottam, hogy az unokagyerkőcöknek készített bagoly kapott egy párt:
Valamint az egyik éjszaka összehoztam egy angyalkát, meg egy horgolt csillagot. Még keményítésre várnak, meg a reményre, hátha kapnának még egy-két társat, mert lényegesen többre lenne szükség belőlük.(





Megpróbálkozom a cukros keményítővel, mert tegnap kipróbáltam a boltban kapható, folyékony keményítőt és mintha semmit sem csináltam volna. Pedig a leírás alapján csináltam mindent. Sajna valamit elszúrhattam, mert semmi különbség nincs a keményítés előtti vagy utáni állapot között.
Remélem a cukros bejön. Őszintén még sosem keményítettem semmit, úgyhogy nem tudom, mit-hogy kell csinálni, mikor kell vasalni stb. stb. Remélem túl nagy kárt nem csinálok:)
El vagyok kenődve, hogy sehogy sem állok. Csak tornyosulnak a fejemben a még hátralévő teendők, aztán belegondolok, hogy erre mennyi időm van és elkezdek ideges lenni. Ez van, ez egy ilyen év. Majd talán jövőre:(

2011. december 6., kedd

Füles (9. kosárfonás)

Elkészültek a "füleim" :))) Nagyjából az egész órát ezekkel töltöttem. Egy nagyon kicsit haladtam a bevásárló kosárral (beszúrtam az oldalkarókat és elkészítettem a négyes fonást. Négy szállal indítunk, a vékony felükkel, majd 3 előtt-1 mögött elkezdjük berakni. Ha elfogyott az első négy szál, akkor újabb néggyel folytatjuk. Ez után fog következni a berakás.) Nem egyszerű móka elkészíteni ezeket a fülecskéket. Folyamatosan sodorni kell a vesszőt, emiatt ugyebár, pedig iszonyat könnyen elpattannak. De végül is elkészültek:))
(A már beszúr félkör mellé, kívülről beszúrunk, egy szép hosszú, egészséges vesszőt, majd elkezdjük sodorni. Belülről haladva háromszor körbetekerjük a fül vázán, majd a hármas gyűrű alatt kivezetjük. Most a másik oldalra szúrunk be egy ugyan ilyen vesszőt és azt tekerjük meg. Most már csak a kiállókat kell szépen tekergetni, úgy hogy teljesen ráfedjenek a fül vázára és csak a szépen sodor vesszők látszódjanak.)
Tiszta boldog vagyok!! Már bele is költöztettem a fonalaimat:)
Sajnos ebben az évben nem lesz több óra, az utolsó átcsúszik januárra :(( Ez van :(. 
Addig is tervezgetek, hogy miket fogok készíteni:)

2011. december 5., hétfő

Esti elfoglaltságok

Gondolom mindenkinek meg van, hogy mivel tud estére kikapcsolódni, elalvás előtt egy kicsit lazítani. Én gyerekkorom óta olvasok egy kicsit az ágyban. Bármilyen fáradt vagyok, egy-két oldalt muszáj elolvasnom, hogy kicsit lecsillapodjanak a fejemben zakatoló gondolatok. De mivel elég későn kerülök ágyba ez általában tényleg csak 1-2 oldal:) Úgyhogy elég lassan haladok a könyvekkel:)
Mostanában, karácsonyra készülve ezt a kicsi időt felváltotta egy másik kedves ténykedés. Elkezdtem horgolni tanulni. Vagyis inkább normálisan megtanulni. Eddig is értettem a lényeget, csináltam is egy-két dolgot. De végre szerettem volna szabályosan alkotni, hogy ne nézzek bambán, amikor a különböző pálcákról van szó. Úgyhogy csatlakoztam a Barka fonal horgolósulihoz!  Itt szépen a saját tempómban, lépésről-lépésre elsajátítottam a technikát. Nagyon jó leírás, videó segít megérteni a lépéseket. Nagyon tetszik! Ezeknek a leckéknek a segítségével készült a hétvégén egy-két karácsonyi ajándék az unokahúgomnak illetve saját részre egy sapi! 
A bagoly és pingvin készítéséhez szükséges iránymutatást erről az oldalról vettem.
A fekete paca a sapkám:) De képtelen voltam normálisan lefotózni.
A sapka leírása itt található. Valamint itt látható, hogy hogy is néz ki.
Még tervben van pár dolog, amit igyekszem nem megtartani, hanem elajándékozni:)  
Bár nekem is jól jönne még egy sál a sapkához, de majd meglátjuk:)
A kis ölelésre tárt karú bagollyal és pinguval köszöntöm Andreát! Köszönöm, hogy ellátogatott hozzám!