2010. november 4., csütörtök

Fincsi muffin

A kolléganőmtől kaptam kölcsön egy nagy muffinos könyvet. Hétvégén reggelire szeretnék sütni sajtos-sonkás muffint. Na de mivel még csak csütörtök van, de már nagyon süthetnékem volt, ezért muszáj volt kipróbálni a rengeteg recept közül valamit. Mivel van itthon egy csomó dió, ezért mindenféleképpen olyat kerestem, ami az bizti kell :) A szerencsés nyertes a diós-lekváros muffin lett. Szépen elkészítettem és ilyen lett:) Bevallom őszintén még sosem szitáltam át a lisztet sütéskor, de most kipróbáltam. Az eredmény szemmel látható volt. Sokkal szebben feljött a tészta és sokkal könnyebb lett. Úgyhogy megtartjuk ezt a szokást.
A receptet leírom, nehogy elfelejtsem: 25 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 1 cs. sütőpor, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 10 dkg cukor (én csak 8-at raktam bele), 2 dl kefír. Először a tojást, margarint, cukrot habosra kevertem, aztán külön összekevertem az átszitált lisztet a sütőporral, dióval, majd az egészet összekutyultam.  Elkezdtem megtölteni a kis formákat, egy kanál kulimász után egy kiskanál barack lekvár, aztán megint raktam rá kulimászt és megsütöttem 20 perc alatt. Nagyon finom lett. Jó omen a szombati reggelihez :))

Nincsenek megjegyzések: