2013. február 13., szerda

Szendvics krém sütőtökből


Maradt még pár sütőtökünk, de kicsit kezdtek szikkadni, ki kellett találni valamit, hogy azért felhasználhatók legyenek.
Sütőtök krém készült belőlük.
A megpucolt sütőtököt ki kell magozni, majd felkockázni. Egy tepsibe terítjük és mellé rakunk 2 fej, nagyobb kockákra vágott hagymát (lehet vörös, lila, mindegy). Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megsütjük.
Miután megsült (nem baj, ha kicsit karamellizálódik) leturmixoljuk. Egy pici olíván feloldunk egy marhahúsleves kockát és ezt is hozzáadjuk a tökpüréhez. Rakunk még bele egy kis chillit és apróra vágott petrezselyemzöldet. Az egészet még egyszer átforraljuk, üvegekbe töltjük és kész is.
Pirítósra kenve nagyon finom reggelit/ vacsorát kapunk.
Ha esetleg túl csömörnek találod egy főt krumplit kell összetörni benne, ezzel lehet lazítani az ízeken.
Hűtőben egy jó darabig eláll.


4 megjegyzés:

Monika írta...

Hmmm,de finom lehet és egészséges! Nem bírom elviselni,megenni a bolti felvágottakat.Ma tojáskrémet csinálok,az van itthon.
Köszönöm a receptet!!!!

BoGyo írta...

Remélem kipróbálod és ízleni fog:)

Kert utca írta...

nagyon fincsinek néz ki, kár hogy a férjem utálja a sütőtököt, de ha eláll sokáig, akkor eleszegetem majd én egy ideig:)

BoGyo írta...

Próbálj meg egy kis adagot, érdemes. Lehet, hogy a párodnak is tetszeni fog. A fűszerekkel nagyon "átszellemül" az ízvilág.
Nekünk 3 hete van egy adag a hűtőben, még semmi baja:)