Hétvégén annyi barackot kaptunk mint a fene. A sárgabarackból lett lekvár, az őszit meg két pofára esszük:)
Sajnos nem magvaváló, úgyhogy nem nagyon tudok belőle befőttet készíteni, mert nagyon szétcsócsálódna, mire lefejteném a magról. Kár, mert szívesen csináltam volna.
Helyette a túlérett barackokból gyártottam őszilevet a tavalyi sikereken felbuzdulva. Fincsi lett.
Nem bonyolítottam túl. Megfőztem a barackokat, leturmixoltam, felöntöttem egy kis vízzel, pici cukorral édesítettem, összeforraltam, leszűrtem és kész.
Van rá 4 napunk, hogy mindent elpusztítsunk, mert különben minden ránk romlik, amíg nem leszünk itthon. Úgyhogy barackot eszünk és iszunk barackkal :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése