2011. július 26., kedd

Megérkeztünk

Megérkeztünk az erdélyi útról. Szuper volt! Akkorát motoroztunk mint a csuda, gyönyörű helyeken jártunk és igazán jó kis társasággal sikerült megismerkedni. Időnkhöz mérten igyekeztünk minél több helyen járni. Voltunk a Tordai hasadéknál, a Király-hágón, Szovátán, Parajdon, a Gyilkos-tónál, Csíksomlyón, a Nyerges-tetőn, Gyimesben, a Szent Anna-tónál, Brassóban, a Törcsvárnál, a Transzfogarason, Déván és Vajdahunyad váránál. Jól ide ömlesztettem:) Gyönyörű volt minden! Csak folyamatosan könnybe lábadt a szemem, hogy hogy próbálják eltusolni a magyar emlékeket, hogy tönkre teszik a történelmi magyar városokat ocsmány gyárakkal stb. Azt is fájt látni, hogy minden elbazárosodik. Korondon is a gagyi nagykerből szállított baromságokkal vannak tele az árusok polcai. Úgy kellett vadászni, hogy igazi, hagyományörző műhelyt találjunk. A Szent Anna-tó és a Gyilkos-tó is egy nagy bazársor lett. Sajnos efelé halad a világ, erre van igénye az embereknek, ahelyett, hogy az igazi természeti értékeket védenék.
Péntek éjjel értünk haza, hulla fáradtan:) Másnap beindult a mosó nagyüzem. Aztán kinéztünk a tanyára, mert elkészült a külső felújítás és már nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen lett. Csodaszép lett! Eszméletlen, hogy megújult a kis épület. Minden felfrissült. Csak sétálgattam és ámultam és bámultam.
A kis veteményes elég siralmas állapotban van. Mondhatnám, hogy csak a cukkini és a napraforgó érzi jól magát, a többiek csak vegetálnak. Sajnos az ősszel ültetett cseresznyefa is borzasztóan néz ki. Lesárgult róla az összes levél, pedig rendszeresen volt öntözve. Nem tudom mi a fene baja van, ugyan így csinált az öreg fa is, amit ki kellett végül vágni. Szorítok neki, hogy tavasszal rendbe jöjjön, mert nagyon sajnálnám, ha tönkre menne. Már alig várom a hétvégét, hogy kint legyünk. Füvet kell nyírni ezerrel, mert lassan térdig ér a sok eső miatt.
Itthon az erkély növények megvannak. De rá kell jönnöm, hogy max. balkonparadicsomot szabad cserépben nevelni, a rendes nagy paradicsom nem érzi túl jól magát. Van rajta termés szépen, de alig győzöm megvédeni a gombás betegségtől. A kapor szintén nem volt jó ötlet, nem nagyon halad a növekedésben, a sarkantyúka pedig szintén nem cserepes növény :) Amit a szabadba ültettem, félárnyékba, kint a tanyán, gyönyörűen fejlődik és már virágzik. Az erkélyen cserépben nevelt meg csak elvan. Pedig a tájékoztatón  erősködtek, hogy bárhol jól érzi magát. Na ezt már tudom, hogy nem így van. A többiek jól vannak. A muskátlik szépen virulnak, a petúniák és a fűszer növények is szépek. Így szerez az ember tapasztalatokat, ha mindent kipróbál.
Elkezdődött a hét, munka munka hátán. Tegnap alig láttam az asztalomat a rengeteg papírtól. Na sebaj, majd a végére érek mindennek. Egyenlőre fel vagyok töltődve és bármire képesnek érzem maga :)))

Nincsenek megjegyzések: