2011. július 31., vasárnap

Kecskeméti árvíz

Igaz, hogy pénteken volt, csak most jutottam oda, hogy rakjak fel képet. Minden évben 1-2 alkalommal folyóvá válik a munkahelyem utcája a nagy esőzések miatt, de ez az idei évben már szinte rendszeres az iszonyatos esők miatt. A szép a dologban, hogy általában a munkaidő letelte előtt fél órával kezd el esni, nehogy haza tudjak menni:) Pénteken a megszokottnál is nagyobb víz lett, mert fel kellett raknunk a gépeket az irodába, mert kezdett bejönni a víz. Elég durva volt. És nem hogy csillapodott volna az eső, hanem csak esett és esett. A szemben lévő parkolóban álló autók pedig kezdtek szépen beázni, mert a küszöb fölé ért a víz. Az volt a durva, ha elment egy magát motorcsónakosnak képzelt autós (nem vették figyelembe, hogy mekkora vízcsóvát hagynak maguk mögött és csak mentek ezerrel) tisztára behimbálóztak a hullámoktól az autók, félő volt, hogy egymásnak fognak sodródni.
Szóval elég gázos volt. 2 óra várakozás után úgy tudtam hazajönni, hogy az egyik kolléganőméknek van egy terepjárójuk, ők be tudtak jönni értünk. Sima kis autóval lehetetlen volt, mert beszívta volna a vizet és tönkremegy. Sajnos ilyet is láttunk párat.
Holnap caplathatok be gyalog, mert szegény kis autóm ott maradt az iroda parkolójában. Csak ne essen az eső, mert az esernyőm is :)
Így nézett ki az utca:

Nincsenek megjegyzések: