2013. július 8., hétfő

Na végre

Minden nap lesem a paradicsomokat, hogy alakul-e már rajtuk valami kis termés. Úgy látszik szégyenlősek, mert 2 napig nem tudtam rájuk nézni és mar reggel ez a kép fogadott:))
Sajnos nem nagyon tudtam lefotózni, de ez egy fürt paradicsom:) Szépen csingilingiznek rajta a borsónyi kis parkók:) Jót mosolygok, hogy hogy örülök nekik, ahogy látom, másnál már jóval előbbre tartanak. De talán már nálam is beindulnak.
A másik öröm a mocsári hibiszkusz. Tavaly kaptam egy kis tövet, akkor 2 virág nyílt rajta. Az idén telis-tele van virággal. Olyan szép. A két mini palántám, amit magról vetettem is szépen alakul, bár rajtuk még nincs virág, de legalább kikeltek és életbe maradtak:) Egész jól elvannak a homokon.
Reggel 6-kor fotóztam, ekkor még nem nyílt ki teljesen. Olyan gyönyörű, amikor szétterül a virág.

10 megjegyzés:

Monika írta...

Én is mindig lesem a paradicsompalántáimat.A kertünkben nagyon rossz a föld,így magaságyásokba ültetek,de később kerültek földbe a palánták,mint másnál,azért reménykedem.:)A hibiszkusz másnál olyan mesés, de nem adom fel,ősszel jobb helyre kerülnek.:)

Névtelen írta...

Nemsokára szüretehetsz!!!:-)
A Hibiscusod csodás!❤

HP írta...

Ha ez vigasztal, az enyémek még hátrébb vannak, most kezdenek virágozni az éllovasok:) A tieid biztos fincsik lesznek, már most látszik rajtuk

csakBea írta...

Örülök, hogy sikerül a paradicsom! Hány tő van végül? Mind koktél?

BoGyo írta...

6 tő van, amit én vetettem, koktél parik. De érdekes, mert 1-2 tő kicsit más alakban hozza a virágokat, mintha más mag lenne. Majd kiderül:) Édesanyámtól is kaptam kettőt, de azok még egész alacsonyak és nem tudom milyen fajták. Meglepetés lesz:)
Nagyon gondolkozom én is az emeltágyáson, egy kicsit fel lehetne tuningolni a homokot jobb termőtalajjá. Biztos jobban sikerülne minden zöldség. De már a mulcsozás is használt, kicsit védte a talajt a kőkeményre száradástól.
A mocsári hibiszkuszért eleinte aggódtam hogy fogja bírni a mostoha körülményeket, mert nálunk aztán minden van csak nem mocsár:) De nem válogatós. Kapott egy kis tápoldatot és virul. Úgy örülök az óriás virágainak:)
Remélem mindannyiótoknak szépen fognak fejlődni a növénykéi!!!

csakBea írta...

Hihetetlen, hogy a mocsári megél nálad a homokon! Én azon szomorkodom éppen, hogy a sásliliomok is csak vegetálnak, alig élnek. Pedig az ültető gödröt virágfölddel töltöttem föl, talán trágyát is kaptak, eső is volt az idén elég,nekem már nincs ötletem. :( Tényleg nem akarnék sok fajta virágot, de legalább ez a kevés fajta jól bírná!

BoGyo írta...

Őszintén én is meglepődtem. De nagyon örülök neki. Lennel próbálkoztál már. Nálunk az él és virul és úgy szórja a magját, hogy néhol már irtani kell.

csakBea írta...

Szórtam magot, ki is keltek, de eddig megrekedtek 5 centis szinten. Palántázni is próbáltam, ott is ugyanez a helyzet. Szerintem túl sokat foglalkozom velük, ha nem néznék rájuk, biztosan virulnának :)

BoGyo írta...

Legelső évben mi is palántáztuk. Kis, cingár szálak lettek, kb. 10 cm magasak. A következő évtől kezdtek el rohamosan nőni, bokrosodni. Légy türelemmel, be fognak indulni:) Lehet, hogy tényleg szégyenlősek a növények:)
Nyári orgonád van? Még az is bírja nálunk.

csakBea írta...

Volt. Nem bírta. :(