2013. augusztus 28., szerda

Csutakolok

A kis fészkünkben - ahogy egyre több részét meghódítjuk a háznak - bőven van alkalmam kipróbálni a természetes alapú tisztítószereimet. Szódabikarbónát már korábban is használtam fuga tisztításra, viszont, a mostani projektnél nem voltam biztos, hogy egyáltalán bármi is segíthet.
A konyha és előszoba hidegburkolata közötti fuga konkrétan fekete a kosztol. Ennek álltam neki, hátha tudok egy kicsit javítani a helyzeten. A párom persze mondta, hogy minek, hiszen jövőre átalakítjuk ezt a részt, de képtelen vagyon elnézni ezt a gyászkeretet.
Szódabikarbónát összekevertem egy kicsi vízzel, hogy pépet kapjak. Aztán indult a csutakolás. Dörzsi és egy erősebb szálú körömkefe segítségével módszeresen átsikáltam a fugákat. Amit már megtisztítottam, hagytam, hogy rajta maradjon a bikarbónás pép, tegye csak a dolgát. Miután végeztem ecetes vízzel 2x jó alaposan feltöröltem a művem. Legjobb kézzel feltörölni, akkor szépen fel lehet szedni a bikarbónás masszát.
Ez lett a végeredmény. Így már jobb:) Éljen a szódabikarbóna!
ui: Ha vásárolni szeretnétek még véletlenül se a bolti mini kiszerelést vegyétek drága pénzért! Gyógyszertárban fillérekért adnak fél kg-os kiszerelést, vagy a neten több zöld boltban (én a zoldbolt.hu-n szoktam vásárolni) is lehet venni nagy kiszerelést. Elvileg a Metróban is van nagy csomag, de eddig még sosem tudtak adni:(

7 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Gratulálok az eredményhez. Én lehet vésővel és kalapáccsal álltam volna neki.:) Fejben tartom a finomabb módszeredet.

BoGyo írta...

:))) majdnem én is , még a fehér festék is eszembe jutott:)

Monika írta...

Ma én is takarítást tervezek.
Valahol a nyáron láttam nagy csomag szódabikarbónát ,akkor nem vettem és rá nem tudok jönni,hogy hol volt.:(
Köszi a tippet!

BoGyo írta...

:( Patikában ne keressétek. Most voltam, nem adtak az ÁNTSZ-re hivatkozva. De gyógynövényboltban vettem 420 Ft-ért 1 kg-ot :)))

Névtelen írta...

Éljen!

csakBea írta...

Mikor én gyógyszertárban akartam venni,és mondtam, hogy nagy kiszerelésben kellene, mert tisztítószernek lesz, a kis hölgy úgy nézett rám, mint ha a holdról jöttem volna...nem is volt nagy kiszerelésben...

BoGyo írta...

Sajnos már nekem sem adtak:( Korábban minden további nélkül vettem 1/2 és 1 kg-ot. Nem értem miért korlátozták.