2013. augusztus 26., hétfő

Fehéredünk

A hétvége ismét nem pihenéssel telt. Pedig őszintén már nagyon jól esne. A házikón ténykedtünk. Apósomék jöttek segíteni festeni és tapétázni. Sajnos még nem vagyunk készen. A falak olyan rossz állapotban voltak, hogy nem lehetett egyből nekiállni a festésnek. Szépen le kellett kaparni a régi festékrétegeket (amelyek néhol négyzetméterekben váltak le), azután glettelni, csiszolni, újra glettelni. És mivel a belső ajtókat kicseréltük, körülöttük javítani kellett a vakolatot, ami miatt szintén nem lehetett egyből nekiállni a szépészeti munkáknak. De hát jó munkához idő kell. A végeredmény, hogy a konyha elkészült, a 2 háló 3/4 tapétázása kész, a nappali glettelése kész. Egyelőre minden fehér lesz. Ha jövőre folytatjuk a rendbetétel, úgy is minden poros lesz és állhatunk neki ismét. A héten folytatjuk a párommal a tapétázást, mert elvileg szerdán jön a villanyszerelő végre bekötni az elosztószekrényt és szerelvényezni, úgyhogy addigra kész kellene lennünk. Munka mellett izgi lesz. De már nagyon unjuk a hosszabbítóból hosszabbítóba való megoldást (újra vezetékeltettük az egész házat és amíg nem volt meg a festés nem volt hajlandó a kedves mester bekötni rendesen a kapcsolókat, nehogy valakit agyoncsapjon az áram :(
A háló ilyen "szép" színekben pompázott. Most már legalább csak szürke a tapéta miatt:)
A régi abnormál alacsony dupla bejárati ajtót kicseréltük (nem találtam korábbi képet), meg eltüntettük a boltívet. Illetve tiszta lambéria volt az egész, azt is leszedtük. Végre itt is fehér (és tiszta) a fal. Látszik a szép hosszabbító tengerünk:)
Ezt csak csemegének teszem fel. Írtam a múltkor, hogy nagyon nem vigyáztak a házra a korábbi tulajok, ez a "tisztaság szeretetükön" is látszódik. Jó kis ilyen volt-ilyen lett fotó:))
Szóval szépen, lassan haladunk. 
Megmutatom a hatalmas méretű veteményesemet:) Nem itt lesz legközelebb kialakítva, csak most nem tudtam hirtelenjében máshol helyet szorítani neki. Nem sok minden, de a reggelihez mindig akad paradicsom.
Éjjel végre esett az eső.
Mondják, hogy nem az ember választja magának az állatokat, hanem ők választanak ki bennünket. Ez most nálunk teljesen igaz. Amikor elkezdtünk járni a házikóhoz, meg a sufniban aludni, egyszer csak megjelent egy elég girhes cica. Nagyon félénk volt. Látszott rajta, hogy nagyon barátkozna, de a félénksége mindig győzött. Majd mint a Kis hercegben, napról-napra jött közelebb egy-egy lépést. Most ott tartunk, hogy le sem tudjuk vakarni. Jön utánunk bármerre megyünk. Hízeleg, dorombol, nagyon kedves. Kezd alakulni, már nem olyan soványka, és lassan megtanul rágni is. Eleinte szinte egészben behabzsolta a kaját. Most már egy kicsit meg is rágja:) 
Képtelenség lefotózni, örökké jön utánam, nem egy modell típus:) Reméltem, hogy legalább evés közben nyugton marad, de nem:)

13 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Olyan sokat gondoltam rátok kicsit irigykedve a kalandra. Aztán gyorsan neki is álltunk befejezni a hálószobánkat, ami félbemaradt a három évvel ezelőtti költözködés után. Mi színes népek vagyunk.:)
Minden falra tapéta kerül nálatok a festék alá? Ennek van valami spec oka?

Zzev írta...

Ha a villany szerelő azt mondja, hogy azért nem köti be az áramot nehogy agyon csapjon valakit. Akkor az nagyjából azt jelenti, hogy nem biztos a munkájába. Vagy csúnyábban fogalmazva sz.r munkát végzett és nem jó a földelés. Arról nem beszélve, hogy festés alatt simán lelehetne kapcsolni a kismegszakítót.

Juhmeli: gondolom könnyebb festeni, meg leszedni is könnyebb lehet.

BoGyo írta...

Nem biztos, hogy irigylésre méltó most a helyzetünk. Tényleg meglehetősen nomád körülmények között vagyunk (nagyon-nagyon ritkán, kicsit fájón gondolok vissza a fullos kis lakásunkra :), de a kert és a nyugi rögvest kárpótol. De mi választottuk, nem panaszkodom. Fűrészporos tapétát raktunk fel. A lakásban bevált, könnyű festeni, kicsit időt spóroltunk a fal előkészítéssel. Ha később pedig szép festett falakat szeretnénk nem nehéz leszedni sem.
Milyen lett a hálótok? Biztos szép! Én a pasztell színeket szeretem.
Remélem a villanyszerelővel nem lesz gond, köszönöm a bíztatást. Mindegy, ő tudja, nekem a végeredmény a lényeg. Jó pár ismerősnél végzett már munkát, eddig még senkinél sem gyulladt ki a ház.

SzilviaA írta...

Szia, milyen fajta ez a magasra növő paradicsom?

BoGyo írta...

Szia! Pontos fajta nevet sajnos nem tudok adni, a Baumaxban vettem a magot, de csak ennyi volt rajta, hogy koktélparadicsom. Én is meglepődtem, hogy milyen magasra fut. Édesanyám tanácsolta, hogy csípjem el a tetejét, jobban megnevelné az eddigi terméseket, de sajnáltam, úgyhogy most olyan magasra nő, amennyire csak tud (vagy a támasz engedi:).

Monika írta...

De édes a cicó!!!!!!Hú,nem irigyellek a nagy munkáért,de szépek lesztek!!!!Új helyem :http://www.regicsipke.blogspot.hu/

BoGyo írta...

Köszönjük:)

Névtelen írta...

Minden felújítási munka jó, mert kárpótol a végeredmény!
A cica nagyon érdekes jelenség, hogy így hozzátok ragadt, biztos érezhet valamit a légkörben.
Hajráparadicsom!!!

Juhmeli írta...

Én is a pasztell színeket szeretem a képeken, de mikor választani kell, mindig a gazdagabb, erősebb színeket vesszük meg. Azt hiszem tudathasadásos vagyok.:)A háló mályva vagy orgona színű lett, olyan félúton a rózsaszín és a lila között, mert egy világos bükk gardróbszekrény uralja a teret, így nem akartam világos színt hozzá. Még az ágy mögé megy pár csík dekortapéta, meg az ajtó körül az új takarólécet kell lefesteni, meg az ajtót is rendbe kell szedni, és még a parkettán is van javítani való, mert ez egy nagy szobából lett kialakítva, a másik feléből lesz egyszer a második fürdőszoba. Szóval nálunk is még sok dolog változik, alakul. Jövőre is lesz munka, ha lesz rá pénz, akkor falakat mozgatunk, és ajtókat, az a hobbink.:)

BoGyo írta...

Igen, olyan jó látni, hogy a mi kezünk által változik át valami széppé (legalábbis nekünk tetszővé:). Én is élvezem nagyon! Csak néha türelmetlenkedem, de erről próbálok leszokni:)
A cicó már teljesen otthon érzi magát, tudja az időbeosztásunkat is:) Reggel, amint nyitom az ajtót, már ott hízeleg, este amikor hazaérek, pedig már szintén a tányérnál ücsörög:) De már egész szépen kerekedik és a bundája is szépül.

BoGyo írta...

Meli ez ismerős, a lakásban mi is mindig alakítottunk valamit, miután meg teljesen kész lett eladtuk és megvettük ezt a kis házat:) Nem tudunk nyugton maradni:) Szép színeket választottatok, biztos nagyon jól mutat!!
Addig jó amíg vannak tervek, csak ez a fránya pénz ne lenne mindig akadály.

Juhmeli írta...

Ez előtt mi kétévente költöztünk vagy felújítottunk. :) Most végre fákat ültethetek. Maradunk.

BoGyo írta...

Remélem most már mi is megtaláljuk a helyünket :)