2013. október 14., hétfő

Gyorsítottunk

Ember tervez, Isten végez. A múlt héten szerettünk volna kicsit elvonulni és pihenni, elég húzós volt az elmúlt időszak. Január óta tervezgettük ezt a kiruccanást, sajnos nem jutottunk el, máshogy alakultak a dolgok. De ha már kivettük a szabit nem keseredtünk neki, hanem teljes erőbedobással a házra koncentráltunk. Végre egy teljes hetünk volt, hogy ezekre a feladatokra koncentráljunk, ne zavarjon más illetve ne éjjel kelljen dolgozni, mert az egész napos meló máshogy nem engedi.
Jelentem jól haladtunk:) Végre szekrényből öltözünk, ágyban alszunk és a nagy-nagy álmom is teljesült:) Belehuppantam a kanapénkba:)))) Jajj, de régóta vágytam rá:)) El is felejtettem milyen jó érzés összekucorodni rajta egy bögre teával:)
Befejeztük a parkettázást, becincáltuk a bútorokat, nagyjából elkezdtem kipakolni a kismillió dobozunkat. Össze kell szednem minden rendszerező képességem, mert a konyhában egyelőre egy ici-pici átmeneti szekrény van, főzős cucc pedig rengeteg, úgyhogy nem sok minden fér el benne. De igyekszem, sűrítek, próbálok minden négyzetcentimétert kihasználni.
A másik kémény tavasszal bontásra kerül.
Hétvégén pedig kéményt építettünk. A fatüzeléses kéményünk is nagyon rossz állapotban volt. Csak a betonsapka tartotta a helyén, még szerencse, hogy eddig nem omlott le. De eljött számára a vég, mennie kellett. A párom és apósom gyönyörűen újra rakta. Tegnap délután kipucoltuk, hmmm, volt meglepetés. Konkrétan egy vödör törmelék, szén, tégla stb. jött ki belőle. Akkora dugulás volt, hogy 2 órán keresztül küzdöttünk, mire sikerült átjárhatóvá tenni a járatot. De sikerült. Üröm az örömben, hogy a konyhát festhetjük újra és a tegnap estét csutakolással töltöttük:) Mindenből tanulunk, ha esetleg még költöznénk ebben az életben, az első a kémény lesz, amit megnézünk:))
A házon most nagyjából ennyit tudtunk alakítani. Erre az évre ennyi volt a terv, még apróságok vannak hátra. A második etap majd jövőre, ha a jó Isten engedi. A kertbe ültettem árvácskákat, olyan szépen mosolyognak reggelente. Ricsi is nagyon szereti őket, megenni. Nagy élvezettel harapdálja le róluk a virágokat:( Csöppet megkésve ültettem szamóca palántákat. Anyósom gyökereztetett nekem egy csomót. De bízom benne, hogy rendben lesznek, tavaly is ilyenkor ültettem őket és teljesen rendben voltak. Remélem ezek is bírni fogják. Ennyire futotta az elmúlt héten. Most már csak üríteni kell a dobozokat:)
Mindenki kivette a részét a munkában:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kellemes rendezkedést!
Hát a kéményte valóban előbb kellett volna gondolni !
Látom a kutyus már elkezdte a kertrendezést, biztosan nagy segítség:-) Hátha talál finom szarvasgombát is;-))))
Mopsz a lányomnak is nagyon tetszett -így földesen, homokosan ártatlanul bámulva a kamerába;-)))

BoGyo írta...

Igen, ebbe a kútba többet nem esünk:)
Szerencsére még nagy kárt nem okozott , jól el van az udvaron, rohangál jobbra-balra. De ásni szeret az biztos:)) De beleférnek ezek a kis bakik, mert egy tünemény:)