2015. július 4., szombat

Morzejelek

Itt vagyok-ragyogok, csak csöppet sok munka volt. Nem is igazán történt semmi izgalmas. Reggeli rohanás, sok-sok munka, azután esti ház körüli teendők, locsolás és alvás. Nagyjából ennyi. De! A kertben egyre több a virág. Kivirágzott a díszcsorba. A tavalyi 2 szálhoz képest hatalmas bokor lett.
Nem vagyok túlzottan lila párti, viszont olyan mókás ez a növényke a különleges virágzatával, hogy nagyon megszerettem.
A kerítés menti növénysor is kezd pofásodni.


Örök kedvencem:)



Az esti locsolásnak köszönhetően olyan, mintha lenne füvünk, pedig nincs:) Ez csak vmi fűszerű képződmény, de ennek is nagyon örülök. A pásztortáska és disznóparéj mezőhöz képest egész jól állunk:)
Riogassalak kicsit benneteket? Felidézem, miért is örülök ezeknek a növényeknek és fűszerű képződménynek ennyire:)
Ezek miatt:)
2013. Reménykedtünk benne, hogy a középen lévő fenyőt és oszlopos tujákat meg tudjuk menteni, sajnos pár hónapon belül teljesen tönkrementek.
Mintapázsit:)))

Tavasszal kicsit átmozgattuk a talajt:)



4 megjegyzés:

Hedvig írta...

Gyönyörűek a virágok! Főleg a díszcsorba, az enyém még csak bimbós. Az az érdekes, hogy a természet nálatok két héttel előbbre jár, mint nálunk.

Névtelen írta...

Pazar virágoskert, élvezettel nézem én is, ahogy szépültök, hiszena szerető gondoskodás nyomait látom mindenhol.
Ricsi nem szeret kertészkedni? Bert mostanában "unta el " ezt a foglalatosságit, persze még van a kertben egy- két olyan hely, ahol azt gondolja, hogy ott kincsre bukkan.:-)

csakBea írta...

Nagyon szépek a virágok! Nekem is van olyan sárga virágom, díszcsorbám, gaurám, de egyenlőre csak a sárga virít, a többi még két esélyes, hogy egyáltalán megmarad-e.

BoGyo írta...

Hédi: Köszönöm! Anyósom is rá szokott csodálkozni, hogy nálunk már nyílik ez meg az. De Meliékhez képest mi is késve vagyunk:) Viszont meg is van a böjtje ennek a nagy melegnek. Nem győzök locsolni, különben minden kiég ezen a homokon. Az ősszel ültetett akácok levele mind leperzselődött, remélem van még reményük.

Emőke: Aranyos vagy! Igyekszem jól bánni a növénykékkel, nagyon szeretem őket. Szerencsére nincs sok kertész hajlam Ricsiben:) Néha ás egy kapanyomnyi lyukat valahová és ennyi. Inkább azzal szokott probléma lenni, amikor kipécéz magának egy új növényt és kihúzza a földből. Én visszaültetem, ő megint kihúzza. De szerencsére nagy bosszúságot még nem okozott:) az olyan aranyos, amikor nézegetek egy vitágot és ő is odajön megszemlézni, megszimatolni:)

Bea: nagyon szorítoka növenykéidnek:!! A sárga nálunk a tanyai mostoha körülményeket is túléli. Strapabíró virág! A gaura és a díszcsorba az első évben nekem sem nézett ki túl bíztatóan, most meg akkkorák, hogy csak ámulok. Szerintem rendben lesznek Nálad is!