2015. szeptember 9., szerda

Szeptember

Eltelt a nyár, szeptember lett és ezzel együtt lekapcsolták a meleget. A reggelek és az esték didergősek. Egyre többet jut eszembe a kályha előtti kuporgás, teázás:)
A hétvégét a tanyán töltöttük. A sok eső miatt a fű derékig ért, volt vele munka mire lenyírtuk:) A kis almafánk az idén belehúzott, egy csomó gyümölcs lett rajta. Még várni kell, hogy kicsit érjenek, remélem nem történik velük semmi és meg tudjuk végre kóstolni őket:)
Az esőfelhők miatt meglehetősen sötét a kép, valamint az iszonyat gaz miatt, szinte nem is látszik semmi a fából:)
A fűnyírás, gazolás mellett elkészítettük az éves spagetti szószunkat. Isteni finom lett. Nem is bírtuk megállni, egy teszt ebédet rittyentettünk is belőle:)
Nagy örömömre megint láttam egy gyurgyalag csapatot mellettünk vadászni. Kb. fél órát repkedtek a szőlőnk felett bogarakra vadászva. Annyira szépek. Esélytelen volt próbálkoznom, hogy fotón megörökítsem őket, csak egy képet készítettem, ahogy a villanyvezetéken ücsörögnek sorban. De ez sem lett az igazi. Sebaj, emlékeimben hűen megvan ez a szép élmény:)
 

Itthon nincs semmi esemény. Várjuk az építész állásfoglalását az előszobával kapcsolatban. Nagyon-nagyon reménykedem, hogy talál vmilyen megoldást!
A virágok lassan leköszönnek, még a díszgyertyák és az őszirózsák pompáznak, de szépen lassan az ő idejük is lejár. Fejben tervezgetem a tulipánvilágtól lassan érkező tulipánhagymák helyét. Közben a kert mögötti borostyántengert megint kezelésbe vettük. Végre szinte teljesen sikerült feltépni az elburjánzott növényt. De, hogy ne legyen egyszerű, napvilágra került egy csomó szemét is, amit az előző tulaj ezzel a kis "aranyos" növénnyel álcázott. 3 kukányi mindenféle hulladékot dobtunk ki. Még fel kell rotálni a területet, akkor még biztos kiforog pár meglepetés. Lassan sikerül megszabadulni az összes ránk hagyott szeméttől, utólag is köszönöm az előző tulajnak, hogy 2 évig folyamatosan gondoskodott a kukánk telítettségéről:( De inkább előre nézek, most már rendben vagyunk, ennél csak jobb lesz:)
Egy kis apróság de én annyira örülök neki. A kerti csap alá készítette ezt a vízelvezetőt a párom. Olyan kis helyes és végre nem fröcsög össze-vissza a víz!:)
Úgyhogy ennyi van velünk. Szépen csordogálnak a kis napjaink. Rikiki nem annyira értékeli az idő hűvösre fordulását, ez a véleménye a zimankóról:)
Ma reggel alig tudtam kitessékelni az udvarra, annyira nem akaródzott kimenni neki a hidegbe:)



Nincsenek megjegyzések: