2015. október 7., szerda

Hagymások


Hétvégén nekiálltam téliesíteni a kertet. Az egynyáriák elvirágzottak már, nem voltak valami mutatósak, ki kellett őket szedni. Valamint kellett a hely, mert megérkeztek a rendelt tulipánhagymák. Úgyhogy megtisztítottam az ágyásokat és nekiálltam eldugdosni a hagymákat. Jaj, nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Örülnék, ha tavasszal egy kis tulipános kert mosolyogna vissza rám:) Sok szép fajta érkezett. De megállapítottam, hogy vissza kell fognom magam növényszerzést illetően, mert lassan megtelik a kicsi kert:) De ezt valószínű nem fogom tudni tartani:) Mert ezután a megállapítás után elbattyogtam és szereztem árvácskákat és egy krizantémot:)) Őszies hangulatba hoztam a virágládákat, raktam ki pár cső kukoricát dekorációnak, szóval elbíbelődtem.
Vasárnap pedig elvetettünk egy kis fűmagot, hátha lendítenénk valamit a "füvünkön". Eső volt rá bőven, úgyhogy reménykedem, hogy lesz is belőle valami. Egy hét múlva már okosabb leszek.
Az időjárás igazi őszies már. Reggel sejtelmes köd fogad, este pedig jól esik behúzódni a kis kályha mellé. De szeretem ezt is. Kezdődik a tervezgetés ideje.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hú,de jó,hogy írtál erről! Mindig elfelejtem a hagymásokat ilyenkor.Köszi!

BoGyo írta...

Örülök, hogy segíthettem:)

Aranyalma írta...

A hagymásokat még mindig nem nagyon sikerült megszeretnem annyira, hogy vegyek is, de lehet, hogy az is közbe játszik, hogy ilyenkor már csökken a kertimunka kedvem:) Persze azért csinálom gőzerővel, de mégsem olyan, mint a tavaszi, pedig imádom az őszt.... nézni...:)

BoGyo írta...

Tulipán imádó vagyok:) Bár ebben a borús időben néha beleáll a kezembe a hideg, de ennyit megér, hogy tavasszal gyönyörködjem bennük:)