2016. július 18., hétfő

Eső, eső, még több eső, rengeteg eső

Egész héten fentem a fogam, hogy mennyi mindent fogok kint elvégezni hétvégén. Na ebből a sok mindenből semmi sem lett. Péntek este óta folyamatos zuhogó eső volt nálunk. Szombat hajnalban óriási szél, felhőszakadás. Azt hittem elviszi a házat. Sajnos a tanyán még nagyobb vihar volt, a szőlősorok nagy számát kidöntötte, nagy kárt csinált:( 
Két nap folyamatos eső volt, rengeteg csapadék leesett. 
Így beszorultam a házba. Tettem-vettem, meg egy kicsit horgoltam.
Ez a karkötő lett a végeredmény, látszik, hogy már begolyóztam a bezártságtól:)
A kertben semmit nem tudtam végezni. Remélem a héten valamelyik nap lesz annyi időm, hogy gyorsan lenyírjam a füvet, mert a sok víztől úgy nő mint a csuda. Nagyon kellene gyomlálni is.
A hátsó kis veteményesem sajnos siralmas. A csigákkal való harcban totális vesztésre állok. Mindent megesznek. A krumplit teljesen letarolták, de minden másban is kárt okoztak. Illetve még egy tanulság. Az eleinte nagy örömmel fogadott körömvirág, ami az ágyásokban nőtt, mostanra csak bosszúságot okoz. Neki is álltam kihúzgálni őket, mindent elnyomnak. Természetes növényvédelmük sincs, mert rengeteg fekete tetű tanyázott rajtuk, amik átmentek a környező zöldségekre is. Úgyhogy teljes kudarc:((( Igyekszem nem nekikeseredni, de azért sajnálom, hogy nem lett nagyobb sikerem. Reménykedtem, hogy végre lesz egy normális kis veteményes:(

2 megjegyzés:

Emőke írta...

A mezőgazdaság, a kertészet és a sok kártevők már csak ilyenek:a számításaidba beleszólnak. Van ami ellen védekezhetsz, van ami ellen nem. Az egyszer fent egyszer lent elv érvényesül itt is. Azt gondolom, ahogy rendszeresen olvaslak, azért a jóból is sok kijut neked, emlékezz ahogy nyíltak a tavaszi, nyári virágaid ahogy értek az ültetett termések:-) Tehát örülj és használd ki az időjárást, például, hogy ilyenszép karkötőt készítesz. Ha folyton a kertben lennél mert szikrázó a napsütés akkor most nem lenne ilyened ;-)
Én csak örültem a viharos szélnek, esőnek hiszen felélénkültem én is, el tudtam végezni a nagyon rég óta érő nagytakarítást:-))

BoGyo írta...

Igyekszem mindennek örülni:) A tervezett dolgokat átprogramoztam én is, bent is muszáj ténykedni.
Ember tervez, Isten végez.