2013. november 13., szerda

Gyors ellenőrzés


Vasárnap végre ki tudtunk menni a tanyára. Már nagyon-nagyon hiányzott! Gyönyörű időt fogtunk ki. Ragyogott a nap, kellemes volt az idő, szép őszi nap volt. Körülöttünk megváltozott a táj, nem csak az őszi színek miatt, hanem sajnos kivágásra került egy közeli nyárfás. Sajnálom, szerettem. Olyan jó volt hallgatni a susogását, jó volt benne gyönyörködni. Sok madárnak adott otthont. Csak reménykedni tudok, hogy újra fogják telepíteni.
Jót szöszmötöltünk az udvaron. A diófa ad bőven feladatot a leveleivel. Szerencsére a termés nagyon jó volt. 3 nagy láda dió lett az egy fáról. Úgyhogy hétvégente meg van a feladat, szorgalmasan töröm őket. 
A többi növény is jól van, jót tett nekik az elmúlt időszakban lévő eső. Mindent megszemléztem, illetve megállapítottam, hogy egy csomó növényt tudok majd osztani, hogy otthonra is jusson.
Csináltam egy akác iskolát. Van egy terület, amit szeretnénk majd fásítani. Próbaképpen vágtam le ágakat és beiskoláztam őket. Tavasszal majd kiderül, hogy meg tudjuk-e így spórolni az akáccsemete vásárlást. Örülnék, ha sikerülne. 
A kismadarak kezdik figyelni az etetőt, pedig találhatnak még bőven élelmet. De a tengelicek már jönnek a napraforgóra, a cinkék pedig egyre sűrűbben szállnak rá az etetőre:) Raktam is ki egy kis magot csalogatónak:) Olyan jó télen gyönyörködni bennük.
Lemosózni még nem tudtunk, a legtöbb fán még rajta a levél. Remélem lesz még rá alkalom, mert az idén meglátszott mindenen, hogy ősszel elmaradt. Egyik fa betegesebb volt mint a másik. Úgyhogy nem szabad elhanyagolnom!

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Én is tervezem az őszi lemosót. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e megvalósítani. Ti mivel szoktatok ilyenkor. Máshogy is készültök a télre a gyümölcsfákkal? Minden információ-morzsát szívesen felcsipegetek.

BoGyo írta...

Bordóilével fújtuk le őket, és szépek, egészségesek maradtak. Múlt ősszel elmaradt, meg is jártuk. Más nem csináltunk velük, csak a nyulak és őzek ellen próbáltuk elkeríteni őket több-kevesebb sikerrel.