2014. december 21., vasárnap

Fények


Meggyújtottuk az adventi koszorú gyertyáit és felöltöztettük a fenyőt az udvaron. Az idén ő lesz a karácsonyfánk. Olyan szép, kár, hogy nem tudom visszaadni az igazi szépségét a fotóval.
Az időjárást nagyon nem érdekli, hogy pár nap múlva karácsony. Tegnap gyönyörű idő volt, este dörgéssel, villámlással jött a vihar. Ma pedig szintén ragyogó napsütés volt, viszont akkora szél, hogy majd elfújt. Délutánra kicsit csöndesedett, úgyhogy a napocska melegét kihasználva vetettem egy kis borsót. Olyan volt ásni, mint tavasszal. Néhány kapor elkezdett kibújni a földből, a körömvirágról lehullott magok teljesen kihajtottak. Meg van bolondulva minden.
Kicsit rendezkedtünk az udvaron és a garázsban. Nem is ártott, mivel polcok híján csak a földre tudunk pakolni, elég nagy káosz volt már. De most egy kicsit rendbe szedtük a dolgokat. 
Ma van a legrövidebb nap, mostantól egye nő a világos órák száma. Nem vagyok oda, a korai sötétért, valahogy más lendülettel végzem a dolgom, ha világos van, ez a sötét mindig azt sugallja, hogy milyen késő van, gubózódjam be. Ez nem jó, mert a munka nem lesz kevesebb. Na de mostantól mindig egy picit tovább örülhetünk a napocskának.

Nincsenek megjegyzések: