2015. február 23., hétfő

Képek nélkül

Szokásos rohanós hétvége. De legalább szombat délelőtt kijutottam az udvarra. Megvakargattam kicsit a föld hátát egy lombseprűvel. Olyan szép napos idő volt! Nálunk nagyon-nagyon lassan indulnak be a növények, nem is fotóztam, nem tudtam volna mit. Még alig mutatják az új rügyeket, de ha nagyon-nagyon közel hajolok és górcső alá veszem az ágakat már látni, ahogy duzzadnak a kis rügyecskék. Végre a hagymásak is kezdenek kibújni. Még ők sem nagyon látványosak, de már észrevehetők a földben. Túl sok mindent nem tudtam még csinálni, visszavágtam az orbáncfüvet és itt végeztem is.
A veteményesben a tél alá vetett borsó még sehol sincs. Remélem azért lesz belőle valami.
Vasárnapra jött újra a felhős ég és az eső. Mára pedig pedig rusnya, nyálkás idő lett. Pont hétfőhöz illő nap;)
 

7 megjegyzés:

csakBea írta...

Én is vetettem borsót ősszel, de semmi nyoma. Reggelre vizes volt a föld nálunk, eshetett valamennyi eső, de nem láttam mennyi. Nálunk már nagyon kellett, alig volt hó, eső is régen.

BoGyo írta...

Az az érdekes, hogy anyósom ugyan ebből a csomag magból vetett, mint én és nála már szépen kikelt. Nálunk meg semmi nyoma. Felénk is alig volt hó, viszont eső elég sok, akkora belvizek vannak, hogy hattyúk úszkálnak rajtuk:/

Hedvig írta...

Mi is kint bandáztunk, nálunk az utóbbi hetekben enyhe és nyirkos volt az idő, úgyhogy az évelők meg a hagymások bújnak.

Névtelen írta...

Hajrá tavasz!;-)
Vicces, a szomszédunkban már virágzik egy sor hagymás virág, nálunk még csak 1-2 tulipán dugta ki leveleit. A mondás igaz: a szomszéd kertje mindig zöldebb.

BoGyo írta...

Ahogy enyhül az idő, szinte szemmel láthatóan nőnek, élednek a növények. Olyan jó!!
Tegnap betévedtem egy áruházba, nem is bírtam megállni, hogy ne vegyek pár csomag virágmagot. Viszket a tenyerem, hogy vethessem őket:)

Névtelen írta...

Nem is értem, hogy tévedtél oda;-))))))))

BoGyo írta...

Nem odaaaaa...:)