2015. május 18., hétfő

Előtető projekt

Hétvégén kedvezett az idő, így neki tudtunk állni a terasz előtetőnek. Fúrtunk, faragtunk, cipekedtünk, emelgettünk, csavartunk stb. De majdnem kész lett. Még egy gerenda, a festés és a polikarbonát hiányzik. Fene vigye a tüzép dolgát, olyan görbe gerendákat küldtek >:( Egyet nem is tudtunk felhasználni, olyan girbe-gurba volt, úgyhogy emiatt nem tudtuk teljesen befejezni a faszerkezetet. Ma-holnap ez is pótolva lesz, utána jöhet a festés (ez az egy munkafolyamat, amit vmiért nem csípek, de ezen is túl leszünk).
Vasárnap este már a teraszon ittuk a jó kis rozé fröccsöt:))
Ilyen volt:
A kezdetek kezdete. A kisszoba ablaka olyan pici volt, hogy nem is látszódott:)
Most így állunk:
A vakolatunk szép rusztikus, az előtető majdnem kész. Vigyázat a kép nyomokban füvet tartalmaz:)))


10 megjegyzés:

Aranyalma írta...

Jajj de szeretnénk mi is egy ilyet!

Ügyesek vagytok!

BoGyo írta...

Köszönjük! Mi is nagyon vártuk, hogy meglegyen. Olyan jó kint ücsörögni, tenni-venni. Ha még a tető is elkészül abszolút a mennyekben leszek. Nagyon büszke vagyok a kis férjemre, olyan ügyes. Én csak segédmunkáztam:)

Névtelen írta...

Nyomokban füvet tartalmaz:-D
Hát ez olyan szuper, a blogodnak köszönhetően veletek élem meg a felújítást:-) Minden remekül alakul!És hamarosan kész lesz és ....veled örülök!

Juhmeli írta...

Nagyon szép lett! Nagyon örülök! És már burkolat is van! Mindjárt vége a projektnek és csak az élvezkedés marad. Aztán abba is tessék belevetni magatokat!

csakBea írta...

Nagyon jó lett! A ház is sokkal nagyobbnak tűnik így.

BoGyo írta...

Köszönöm Nektek a kedves szavakat:)
Szépen, lassan kialakul amit elterveztünk. Örülök minden egyes átalakulásnak, legyen az bármilyen pici. Például mindig elmosolyodom, ha gyomlálok és belegondolok, hogy végre nem a szemetet kell kiguberálnom a földből csak a gyomnövénykéket.
Van még feladat bőven, de időnk mint a tenger:)
De így is jó már HAZAmenni:))

Hedvig írta...

Irigylésre méltó! A mi házunk tájáról nagyon hiányzik egy fedett terasz. Kérdezhetek? Mivel burkoltátok a teraszt meg a lépcsőt? Igen jól néz ki!

BoGyo írta...

Szia Hédi! Gres lapot vettünk, ami úgy néz ki, mintha fa lenne. Elég megtévesztő, amikor anyukám meglátta megrémült, hogy leparkettáztuk a teraszt:))))

Hedvig írta...

Milyen a felülete? Nem csúszik? Azért kérdezem, mert a mi teraszunk még betonos és gondolkozom, mivel lehetne majd egyszer burkolni.

BoGyo írta...

Kültéri lap, egy kicsit érdes, nem teljesen sima. Viszont vannak ennél jóval rücskösebbek, de azokban a kosz is jobban megtapad. De lehet kapni a burkolóboltokban átlátszó csúszásgátló csíkokat, ha nagyon csúszna, majd azzal kiegészítjük. Eddig nem volt gond esőben.