2017. január 8., vasárnap

Tudtok segíteni ?- növényhatározás

Ma az egyik barkácsáruházban kódorogtam. Rutinszerűen elmentem a növény részleg mellett. A sok orchídea és korallvirág között ki volt téve pár mini pozsgás is. Sajnos nem voltak túl jó állapotban. A pici cserében épphogy volt föld, vizet pedig nagyon rég nem láthattak. Ez a három kifejezetten segítségért kiálltott, úgyhogy nem tudtam őket ott hagyni. 
Hazaérve szépen átültettem és meglocsoltam őket. Remélem rendbe jönnek. Bár a képen látható jobb szélső meglehetősen rosszul fest:( Remélem nem későn érkeztem.
A háromból egyet ismerek, a középsőt. Majomfa, bár én gyerekkorom óta majomkenyérfának hívom. A két szélsőt sajnos nem tudtam beazonosítani. Sosem fogom megérteni, hogy miért nem lehet ráírni a cserépre a pontos nevüket. Miért elég csak annyi, hogy pozsgás mix? >:(((
Tudnátok esetleg segítni, hogy mi lehet a két szélső neve?
A kis rossz állapotúról egy külön kép, kell neki a drukk.

3 megjegyzés:

Monika írta...

Olyan kedves tőled,hogy megmented őket!Sajnos én is csak a majomkenyérfát ismerem, talán,ha nagyobb lesz,jobban ráismerünk.

Juhmeli írta...

Varjúhájak mindahányan.;) De gondolom ezt eddig is tudtad, csak nem sejtetted.

A fonnyadozó nagyon hasonlít a légcsavaros pozsgára 'Crassula falcata', molyhosak a levelei? A majomfa, az majomfa, nagyon szeretem. A harmadik pedig valamilyen Sedum lehet, talán 'adolphii'. Majd vesd össze őket. Nagyon szépek lesznek, ha sikerrel jár a küldetésed. Én drukkolok nektek.

BoGyo írta...

Mamka: Úgy megsajnáltam őket. Remélem jobb soruk lesz nálam, mint az áruházban.
Meli: A fonnyadozó még titkolózik, sajnos nem stimmel a Crassula falcata. Másabb egy kicsit, a levelei pedig nem molyhosak. Bár ahogy most kinéz, elég nehéz megállapítani mi lehet:)
A Sedum adolphii viszont stimmel:)) Köszönöm szépen!!! Nem vagy semmi!!