2017. február 22., szerda

Madárbarát kert


Egyik titkos kis vágyam most teljesült. Régóta szemezgettem a Madártani Egyesület Madárbarát kert programjával. Most jött el az idő, hogy részt is vegyek benne. Beregisztráltam és a napokban meg is érkezett a csomagom. Kaptam egy odút, egy kis segédletet, hogy melyik hónapban milyen teendőket érdemes elvégezni stb., és egy jelentőlapot, amit majd egy év eltelte után kell visszaküldeni. Izgatottan várom, hogy miről tudok majd beszámolni.
Hétvégén ki is helyeztem az odút. A férjecském az égre emelgeti tőlem a szemeit:))) Szerinte lassan úgy nézünk ki, mint egy zsibvásár, annyi etetőt és házikót biggyesztettem ki  mindenfelé. Sebaj:) Ő választott:) Magára vessen:) Én bizony oda vagyok a madarakért:)
Olyan jó látni, hogy egy kis odafigyeléssel egyre-egyre többet tudok becsalogatni a kertünkbe. Mikor beköltöztünk a házikóba, csak néhány galamb és veréb volt a látogatónk. A rendszeres etetéssel és itatással, egyre-egyre többféle madárka látogat meg bennünket. Valamint mindig arra gondolok, hogy mi tehetünk arról, hogy egyre visszaszorulnak a természetesen élőhelyeik, akkor a minimum az, hogy, próbálok egy kicsit segíteni nekik.

6 megjegyzés:

Monika írta...

Szuper! nekem már van Madárbarát kert táblám.:) Olyan kis édesek a madárkák!!!!!Jó a kalendárium? Még odút is kaptál? nem semmi!Ez új kezdeményezés.

BoGyo írta...

Nem csodálom! Kiérdemelted! Annyi madárka látogat hozzád!
A kalendárium hasznos, évszakról-évszakra össze vannak szedve a teendők. Illetve különböző tanácsokat ad a hasznos növényekkel, etetéssel, odúkészítéssel stb. kapcsolatban.
3 féle csomagot ajánlanak. Különböző tartalmakkal. Amit én választottam, abban az odú is szerepel. Így legalább őket támogatom az árával, nem vmi nagyáruházat.

Névtelen írta...

Ez tetszik! Biztosan te is élvezed majd ahogy a madarak is:-)
Nálunk Berta miatt nem lehet madárbarát egy kert, csak mondjuk két méter fölött ahová ő nem ér el:-DD Kedvenc időtöltése a szemtelen rigók üldözése/ meg a szomszédban a 2 ronda dagadt macskáé, a kerítés védi meg őket csak/

BoGyo írta...

Jó móka lesz, szerintem is:) Berta cuki, igazi vadász eb:)
Ricsi is szokta üldözni őket, de a madarak nem veszik túlságosan komolyan:)))

Holdgyöngy írta...

Szia véletlenül(?) kerültem ide hozzád, s már én is regisztráltam a Madárbarát kert miatt. Úgy örülök, hogy idekattintottam. Úgy vagyok vele, mint te, csináltam, szeretem őket, akkor most legyen hivatalos.

BoGyo írta...

Örömmel üdvözöllek Holdgyöngy! Örülök, hogy megtetszett a program. Legyen sok szép élményed!