2017. július 11., kedd

Egy lépés előre, kettő hátra

Kezdek felocsúdni a jég okozta sokkból. Szegény kis kertünket eléggé meggyepálta. A hátsó fenyőt sajnos ki is kellett vágnunk. Annyira eldöntötte a vihar, hogy már nem tudtuk visszahúzni. Nagyon sajnálom szegényt. Rossz érzés most kimenni az udvarra, nem is szeretek arra nézni, olyan szomorú, kopár látvány.
Amiatt is szomorkodom, mert végre kezdett jó kis hangulata lenni a kertnek. Nálunk sajnos nincs sok fa, ennek az egynek a hiányát nagyon megérezzük. Most ötletelünk mit is ültessünk a helyére. De sajnos minden idő, mire ilyen szép nagyra megnő, mint ez volt. 
Még javítanunk kell a falat, cserepeket. Kicsit most úgy érzem egy lépést teszünk előre és kettőt hátra. Kicsit végre szépülünk, majd történik vmi és takaríthatjuk a romokat.
Jó lehangoló vagyok, ugye?
Ezt a képet jobban szeretem. Egy esős nap, ilyenkor minden felfrissül és ebből a nézetből nem látom egyből, hogy nem látom a fenyőt:/
Felénk nagy-nagy forróságok vannak. Egyre jobban meggyötri a virágokat, bokrokat. Az orgonáknak már sülnek a levelei. A rózsák másodvirágként hozott kis bimbói pedig bimbó állapotban összeaszalódnak. A romkertbe ültetett, cserépben lévő rózsák viszont nagyon jól érzik magukat. Lehet ősszel a többi David Austin rózsát is kiszedem nagy cserépbe, mert a jelenlegi helyükön csak sínylődnek.
A romkertben elkezdett pirosodni a paradicsom és minden nap tudok csipegetni pár szem málnát. Nekik nagyon örülök.
Hétvégén pedig ezt a kis bogár hotelt találtam az Aldiban. Nem tündéri? Imádom az ilyen kis házikókat. Nem is értem hogy-hogy nem házikó volt a jelem az oviban:))))
 

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Elöször kivágták aszomszédok a fenyőt a házunk falától fél méterre, aztán két év múlva két fenyőt,már a mi oldalunkon az ő kertjüktől alig fél méterre voltak. Belehaltam. A látvány, a hangulat, a madarak tanyája. Viszont és sajnos rossz helyre ültették vagy hatvan éve legalább ezeket, félő volt, hogy egy vihar úgy csavarja meg, hogy kárt is okoz. A megmaradó fűzfa halódik valami miatt, s nincs az udvarban, kerben más fa, a dión kívül, de az más történet.Nagxyon kelle, az árnyék miatt is. Nagyon értelek.

BoGyo írta...

Jaj:((( Sok veszteség ért benneteket is! :((