2012. június 11., hétfő

DIY: Maginot-vonal :)

A végtelenbe és tovább...
Csak, hogy ne unatkozzunk hétvégén megcsináltuk a tök ültetvényre a vízvételi lehetőséget. Csupán 45 m hosszú, 60 cm mély árok ásása és már kész is lett. Reggel nem sok erőt éreztem magamban, hogy kivánszorogjam az ágyból:))) Pedig még segítséget is hívtunk, de így is jó kis meló volt. De a lényeg a lényeg, hogy elkészült és lehet öntözni ezerrel! Jippiiiii!!
Az a gumó a mák akar lenni:)

4 megjegyzés:

csakBea írta...

Jó kis munka lehetett, nagyon ügyesek vagytok! Nagyon profin néz ki,nem látszik kisipari munkának :)ki van bélelve valamivel, hogy nem omlik be a homok? Nálam olyan puha, hogy nem hiszem, hogy lehetne ilyen egyenletesen ásni benne.

BoGyo írta...

Az első ásónyom után már szépen egybe volt tömörödve (pláne eső után sikerült ásni), nem volt olyan pergős, szépen ki lehetett termelni. Volt egy segítségünk, inkább az ő ásónyomát fotóztam, az enyém nem volt ilyen precíz :D, de ástam rendületlenül:) Az biztos, hogy nem kellett altatni bennünket, meg érzem minden porcikám:)
Kár, hogy a vakondot nem lehet idomítani. Egy helyes kis hámot adnánk rá, aztán csak gyííí :)

Juhmeli írta...

Már előre ég a fejem, hogy hülyeséget kérdezek, de ez esővízgyűjtő árok? Vagy, hogy megy be a víz? Feljön a talajvíz? Mint nálunk, mikor megástam a szilvafának a gödröt (70cm mélyet), de rám esteledett. Másnap reggel, mikor mentünk ültetni, félig állt a gödörben a víz:)

BoGyo írta...

Nem:) Nem esővízgyűjtő:D Végig vezettünk benne egy csövet ami befut a szivattyúhoz. Több öntözőkört alakítottunk ki, így ezt is be tudtuk venni, külön tudjuk kezelni.
Nálunk olyan száraz a homok, hogy talajvíznek nyoma sincs:)