2013. június 11., kedd

Mindennapi esőnk


Továbbra is napi rendszerességgel esik az eső. De legalább nem fagyunk meg. Mindenen nagyon meglátszott, hogy nem érzik túl jól magukat ebben a hűvösben. A paradicsomoknak konkrétan lila lett a levelük, annyira fáztak. A hétvégi szép idővel kezdtek megint zöldülni és hajtani. Sajnos még nem túl nagyok, bár nekem sem lenne kedvem nőni, ha le akar fagyni a lábam:)
Elkezdett virágozni a levendula. Annyira finom illata van, imádom!
A veteményes továbbra is vacakul fest. Ismét mérgelődöm, hogy többet semmit sem vetek. A répa hiányos és manó méretű, 1 csomag kapor magból kikelt vagy 6 szál, a petrezselyem úgy felejtős, ahogy van:(
A mulcsozás viszont jót tett a szamócáknak. Szépen sűrűsödnek, illetve, hogy szombattól vasárnapig jó meleg idő volt, a mulcs alatt elég nedves maradt a föld, nem száradt betonkeményre. Úgyhogy megtartjuk ezt a dolgot.
A tökök, cukkinik viszont élik világukat ebben az esős időben. Hatalmas bokrokká nőttek és már virágoznak. Illetve van 2-3 db 10 cm-es cukkinink:) Lassan ehetők lesznek. Nyami-nyami, fenem rájuk a fogam.
A meggyet permetezzük, de még mindig sárgul egy-két levél:( Úgy szurkolok neki, hogy helyre jöjjön!
Az alma viszont nagyon szép! Szépen telnek a kis almák! Örülnék, ha végre meg is tudnánk kóstolni őket:)
Ami viszont rendületlenül nő, az a gaz. Nem győzöm a kapát forgatni:) 
De nem panaszkodom. Majd minden alakul, ahogy a jó Isten kiszabta.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Milyen szép!!!!Én most csodálkozom a kapromon,mert mind kikelt, bár a hét eleji eső óta lefeküdt.Remélem elindul növekedni.:)

BoGyo írta...

Biztos belehúznak! Olyan szép ilyenkor minden, harsogó zöld, színpompás virágok... Imádom:)