2014. március 25., kedd

Színesedik az udvar:)

A kis csupasz kertünk kezd egy kicsit színesedni. Ősszel kaptam anyukámtól egy pár nárcisz és tulipán hagymát. Szépen el is raktam őket. Félve nézegettem, ahogy jött a jó idő, hogy mi lesz belőlük. Egyrészt, egy párat nem túl szerencsés helyre sikerült ültetni, csak levelük nőtt, bimbót nem hoztak, másrészt Ricsi is előszeretettel trappolt át a kibukkanó kis növényeken. De azért csak nőttek rendületlenül. Most bennük gyönyörködöm:)
Érdekes, hogy a tanyán azok a nárciszok, amik a korábbi években gyönyörűen virágoztak, most egyáltalán nem hoztak bimbót. Nem értem miért:(
A hétvége munkásan telt. Füvet nyírtunk, kapáltunk, borostyánt irtottunk (bár még a borostyán áll nyerőre). Kibontottam a forgács takarásból a kis rózsa ovisokat is. Ahogy láttam szépen hajtanak, nagyon bevált ez a palackos nevelde:) Valamint elvetettem a Melitől kapott paradicsom magokat. Nagyon drukkolok neki!
Voltunk a tanyán is. Nem messze tőlünk még nyáron kivágtak egy gyönyörű nyárfa erdőt. Így hogy nincs ami megfogja a homokot, egy erősebb szélben fut a homok mindenfelé. A kis szamocásomat is úgy beterítette, mintha nem is lenne. Szegény kis növények alig látszanak ki a homok alól. Úgy néz ki, mintha szépen meg lenne kapálva a terület. Pedig alatta ott lapulnak a gazba vegyült szamócák. Küzdeni fogok, mire rendbe teszem őket.
Megnyírtuk a leylandikat. Gyönyörűek lettek. Nem semmik ezek a növények. Pár év alatt óriásivá nőttek. Nagyon kellene már gyomlálni ott is. De amíg a kutyasuli tart nem igazán tudunk lemenni. Vasárnap fog befejeződni, utána hétvégén azt hiszem maratoni gazolást fogok tartani:)
Volt negatív élmény is. A szivattyúnk úgy néz ki elromlott, rosszabb esetben elment a kútból a víz:( Egyszerűen nem sikerült vizet fakasztani. Pedig szilveszterkor még minden rendben működött. Nagyon reménykedem, hogy "csak" a szivattyúval van gond.
Annyi mindent kellene csinálni, de a munkától nem haladok:)))
Ragyogó, napsütéses napot mindenkinek!!

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Nagyon szépek a nárciszaid. Nálam nagyon sok levelük van, de alig virág, remélem csak az erőt gyűjtik és jövőre gazdagabban virágzanak.

Nagyon sok munka lehet most a két házikóval, két kerttel, és egy kölyökkel egyszerre. Nem irigykedem. Drukkolok a kútnak, a szamócáknak és a hétvégi jó időnek, hogy belevethessétek magatokat a kertbe.

BoGyo írta...

A tanyai nárciszok ugyan így vannak, mint a Tieid. De hogy miért?
Nem könnyű mindent rendben tartani, de majd megpróbálom úgy szervezni, hogy ne váljon teherré. Az biztos, hogy veteményest nem csinálok kint. Sosem sikerült túl jól, meg legalább ezzel spórolok egy kis időt. Majd itthon zöldségezem.
Ragyog a nap Meli! Irány a kert!! :)