2014. május 21., szerda

Semmiség

Az elmúlt hét az eső és hideg jegyében telt. Nem sok mindent volt kedvem csinálni, inkább csak bent ügyködtem. Az esték jól lehűltek, úgyhogy minden esete begyújtottunk a kályhába.
Hétvégén megszüntettük a gázos fűtést. Le lett szerelve a sokat szidott fég kazán, le lettek vágva a csövek, a régi radiátorok is kikerültek a sufniba. Úgyhogy nincs visszaút, ezt már nem állítjuk vissza. Az új kazán már a garázsban várja, hogy felszereljük. De addig még igen sok munka vár ránk.
Hétfő óta javul az idő. Előbújt a napocska, sőt határozottan meleg van. A kis paradicsompalánták is élvezik a szép időt. Egy kis erősödést látok rajtuk. Remélem belehúznak.
A retket tegnap mérgemben felszedtem. Olyan gyönyörűen hajtott, de földibolha vagy nem tudom mi megfúrta az összeset. Mármint azt a mennyiséget, aminek volt gumója. Mert a fél állomány csak hosszú gyökeret növesztett, de semmi gumót. Nem tudom miért. Úgy látszik egy egyszerű retek nevelést is el tudok bénázni:(
Hetek óta virágzik a szomszéd nénitől kapott csillagfürt. Nagyon szép. Remélem jól fogja érezni nálunk magát és terebélyesedni fog:)
A többi növényke is alakul. Elkezdett virágozni a törpeszegfű és hamarosan nyílik a sárga sásliliom is. Színesedik az udvar:)

5 megjegyzés:

Monika írta...

Az én gyors retkem nem akar gumosódni.:( Puff.Nem tudom,hogy mikor fogunk belőle enni.:)
Szépséges ez a csillagfürt!

Névtelen írta...

Retek helyett sok más gyönyörűség!
Örüljünk azoknak❤️

Juhmeli írta...

Csodaszép a csillagfürt! Már a neve is az! Nézted már teljesen felülnézetből? Mesés. De imádom a leveleit is. Nekünk is volt. Magról neveltem, sőt át is költöztettem ebbe a kertbe, de az évelőágyban elnyomták. Mindig emlegetjük. Jövő tavasszal fogok vetni megint, az előkertbe szánom őket.
Reteknek jót tesz, ha ki van ritkítva, és a saláta megvédheti a bolháktól. Ősszel mindenképp próbálj ki egy fajtát, egész decemberig csócsálhatod. Sőt, ha enyhe a tél, akár tavaszig is.

Eszterkertje írta...

Ügyesek vagytok! Ha hagyod felmagzani az egyik csillagfürt virágot, remélhetőleg elveti magát, nálam legalábbis önként szaporodik magról. Virágzik már valamelyik rózsadugványod? Nálam néhány igen :o)

BoGyo írta...

Sziasztok:)
Nem adom fel a retek projektet, meg fogom próbálni Meli, ahogy javasoltad.
Tényleg minden napra jut egy kis öröm, itt egy kis hajtás, ott egy pici virág:) Olyan jó. És végre a paradicsomoknak is örülhetek, elkezdtek erősödni!!
A csillagfürtbe beleszerettem én is:) Remélem sokasodni fog. Nagyon szép virág és nem gondoltam, hogy ilyen hosszan pompázik.
A rózsadugványok jól vannak. Egy kis dugványon van egy kis bimbó, remélem kinyílik, úgy örülnék neki, ha megmutatná magát! Viszont, most kezd látszódni, hogy melyik az, amelyik mégsem fogta meg. De azért így is maradt szép számmal, de minden egyes elhalt dugványért fáj a szívem:(
Az eprünk is terem szépen. Szerencsére több érik, mint ahogy Ricsi tudja enni, így mindannyiunknak jut:))