2015. február 28., szombat

Türelmetlen és kapkodós vagyok


Vártam, vártam de csak nem akartak a kis krókuszaim mutatkozni. Vagyis nem igaz, a héten végre felfedeztem néhány cérnaszálat, de bimbó még sehol. Úgyhogy a délelőtti bevásárláskor "véletlenül" a kosárba került egy-egy cserép kis krókusz csapat is. Úgy szeretem ezt a kis virágot. Nem kockáztathattam meg, hogy az enyém nem nyílik ki:)
Így most már az udvaron virulnak. Két eső között megtettem a kis ellenőrző körutam. Nagyon örülök, mert belehúztak a kis hagymásaim. Határozottan látszódnak már:) viszont egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert úgy néz ki pár héten belül el tudjuk kezdeni a kerítés újraépítést, viszont akkor sok kis hagymás veszélyben lesz. Úgyhogy valahogy ki kell őket menekítenem a veszélyzónából, csak nem tudom mennyire okozok ezzel kárt nekik. Melyik a jobb? Ha letapossák őket, vagy növés közben kiásom őket. Mindig türelmetlenkedem, elhamarkodok mindent, aztán meg foghatom a fejem.

6 megjegyzés:

Monika írta...

Az én krókuszaim is alig mutatkoznak még.Nem értem.
Kiváncsi vagyok,hogy más mit tanácsol,talán jobb,ha letapossák öket,mert tapasztalatom szerint most nem tudod kiásni őket.

Aranyalma írta...

Szia!
Èn kiásnám jóó sok földdel már csak a saját tulipánjaimból kiindulva, ugyanis egy tavasszal a szomszèd bácsi a felèt vèletlenül lekaszálta ès annyira megsèrtődtek, hogy következő èvben alig virágzott belőle pár darab, mivel nem volt miből visszatöltődnie.:(

Aranyalma írta...

Èn is kíváncsi vagyok, hogy van-e hasonló tapasztalat...

Juhmeli írta...

Nem csodálom, hogy nem tudtál ellenállni az újoncoknak, mert különösen szép a színük.

A többieket, akik a kerítés útjában állnak, amíg csak lehet, hagynám a helyükön, hátha még belefér a virágzás és utána ásnám ki őket és ültetném kaspókba, vagy egy félreeső helyre ahol zöldellhetnek még. Ha biztos, hogy már jön a kerítés, akkor viszont lehet, hogy már most kiásnám, kaspókba ültetném és ott örülnék a virágoknak. Akárhogy is, nálam csak az a kérdés, hogy mikor ásnám ki őket.:) Én a tulipánokkal fogom ezt megtenni a hétvégén, vagy a jövő hét elején. Mind a százzal és számtalan utódjukkal. Ó, jaj!

BoGyo írta...

Köszönöm a tanácsaitokat!!! Egyelőre odáig jugottam, hogy a kis bokrokat kiástam, de a hagymásakat nem mertem bántani. Félek, hogy véletlenül megsértem őket az ásóval:( Pár napom van már csak agonizálni:/

Juhmeli írta...

Nem olyan kényesek. Persze biztos lesz egy kis veszteség, de megéri.:)