2015. március 20., péntek

Kerítés projekt

Na, kérem. A héten elkészült a kerítés alapunk. Juppiii!!! Remélhetőleg a hétvégén fel tudjuk szerelni a kerítéselemeket is, így végre Ricsi kutyesz rabsága is feloldható, valamint végre nem leszünk premier plánban ha az udvaron ténykedünk. A terasz építésnek is nekiálltak a mesterek, az alapját már bebetonozták, ma a zsaluköveket rakják rá, jövő héten pedig jön a záróbeton. Az udvarunk úgy néz ki, mint egy csatatér. Eddig sem volt túl szép és látványos, de most tényleg úgy fest, mintha valami atombunkert próbálnánk megépíteni. Mindenütt föld és sittkupacok, sóderhegy és egyéb az építéshez kellő anyagok. Hátttöööö, nem lesz kis munka helyrehozni, de ez ezzel jár. Sebaj, végre itt tartunk! Képet nem is merek mutatni, mert tényleg katasztrófális állapotok vannak:) Ha kész lesz a terasz és helyrehoztuk a területet jöhet a szépítés. Kell egy jó pár növény. Mivel viszonylag magas alapja van a háznak, a terasz is magas lesz, így el kell takarnom, finomítanom kell valamivel a beton falat. Remélem sikerül. Nem szeretném, ha csak egy ormótlan beton placcot lehetne látni. Ezerrel kattog az agyam, hogy mely növények lennének a legmegfelelőbbek, amik vmennyire télen is takarnak, de nem nőnek az égig, de mégsem kicsit és bírják a homoki létet.
Most hétvégén sem fogunk unatkozni:)

3 megjegyzés:

csakBea írta...

Az egyik ismerősömnél is ilyen magas terasz van. Az egyik oldalon végig bukszusok vannak ültetve, a másikon pedig kúszó tuja (vagy boróka?), szépen formára, megfelelő magasságúra nyírva. Nekem nagyon tetszik! Mindkettő bírja a homokot és örökzöld.

BoGyo írta...

Köszönönöm, köszönöm!!!!!!! A buxusra gondoltam, de a kúszótuját teljesen kifelejtettem, pedig de jó ötlet!!!

csakBea írta...

Ha valóban bukszusokat veszel oda, nagyon figyelj a kertészetben, mert mostanában sajnos sokat hallok a selyemfényű puszpángmolyról:http://hu.wikipedia.org/wiki/Selyemf%C3%A9ny%C5%B1_puszp%C3%A1ngmoly

és állítólag a kertészetekben vett fertőzött növényekkel terjed elsősorban. Ha le van árazva a bukszus nagyon gyanús!