2015. augusztus 14., péntek

Augusztus közepe

Telik a nyár, virágoznak az őszirózsák. Jó, hogy az elvirágzottaktól mindig valaki átveszi a stafétabotot. Nézegetem a virágágyásokat, értékelem az eredményeket, kudarcokat, új ötleteket szövögetek jövőre. Persze, hogy nem sikerült a nagy precizitással végzett kerttervezésem (álljunk 10 percig és lelki szemeink előtt képzeljük el a növényt az adott helyen:) és variálni fogok pár évelőn:) De nem baj, a változás jó:)
Mókás a kertünk. Az utcafronton a kapubejáró elég pusztulatosan néz ki. A hetekig ott tárolt sóderkupac és betonkeverés megtette a hatását. Fű nem sok maradt. Viszont hátraérve a kertbe, számomra egy kis édenkert tárul elő, színes virágokkal, zöldülő "fűvel". Egész jól mutat a természet keverte "country" fűmagkeverék:) 
Hétvégére terveztünk egy kis programot. Olyan rég ástunk már. Úgyhogy így a nyár elteltével megcsináljuk az öntözőrendszert:)
Valami készül:)  
A héten a férjecském összeállította a rendszert, felrakta a spricniket, teszteltük folyamatosan. Állítgatta őket, hogy melyik merre, mekkora sugárral öntözzön, hogy a legoptimálisabb legyen. De látszik is az udvaron a napi esőztetés, a nagy szárazság ellenére beindult minden, mint a csuda.
Úgyhogy a holnapi feladat az ásás. Úgy örülök! Naponta legalább egy órát spórol nekem, hogy nem kell a slaggal végigöntöznöm mindent. És akkor még csak a virágok kaptak, a fű semmit. Öntözés nélkül meg egy nap alatt lekókad minden, úgyhogy nem lehet kihagyni.
A másik örömöm, hogy végre-végre elkezdett pirosodni az öngondozó paradicsomom:)) Olyan jól mutat a virágágyásban:)) Most ilyen vegyes kultúra alakult ki. A paradicsomon kívül van egy kis rukkola illetve a talajtakarók közé betársult egy uborka is:))) A jó Isten adta őket én meg hagyom, ha már ott nőttek, valószínű jó nekik:)



Úgy tetszik együtt a rukkola és a büdöske:)

3 megjegyzés:

Monika írta...

Szépen virágoznak.....Én is változtatok jövőre,ezt minden évben megpróbálom,mert addig nem adom fel,amíg a kertemben nem nő kilónyi paradicsom.:)
Ez nagyon tetszik: "pusztulatosan néz ki.".Már bocs! A kifejezés.:)
Én is gondolkozom,hogy az elkókadtakat levágom, bár ha ilyen meleg marad,akkor marad a pusztulásos előkert. Nem érdekel-annyira.:)

Névtelen írta...

Gyönyörűek, az eső is biztosan jót tett a kertnek. Öntözőrendszert ásni a forróságban nem kis teljesítmény!

BoGyo írta...

Mamka: Köszönöm:) Hú, a több kiló paradicsomról én is álmodozom. Egyelőre 4-5 szem van:)) A variálás, változtatás kell. Egyrészt, hogy a növénykének is megtaláljuk a legjobb helyet, másrészt, hogy a szemünk gyönyörködjön egy jó eredményben:)
Emőke: Köszönöm, jaj, nagyon jó, hogy esett. Szinte látszik, ahogy nyújtóznak a növények, hogy végre friss a levegő:) A szombat elég húzós volt, de elkészült a rendszer!!!