2015. augusztus 17., hétfő

Bővült az eső csináló lista:)

Szombaton estére elkészült az öntözőrendszer!! Olyan büszke vagyok a páromra, úgy megcsinálta, hogy meg sem látszik az udvaron, hogy keresztbe-kasul fel volt ásva. Na jó, a füvünk, nem mintagyep, de azért még ezen is látszódott volna az ásásnyom. Nagyon sokat dolgozott, de elkészült és szuper jól működik. Én fogdmegeztem, hoztam-vittem, próbáltam segíteni amiben tudtam.
Este meglehetősen fáradtan, de nagyon boldogan figyelgettük a dolgozó szórófejeket.
Hajnalban természetesen megérkezett az eső:) Ezen meg sem lepődöm. Úgyhogy felírom a kovászosuborka készítés és ablaktakarítás után a listára:)))
Csodás gyepünk van ugye:))) Sebaj, ettől most már csak jobb lehet:)
Éjjel is kaptunk egy kiadós zuhit. De nagyon kellett. Ez a rettentő meleg mindent megviselt. A kasvirág fekete, a mogyoróbokor a kihalás szélén, a legényrózsák megégve. Korán reggel olyan jó volt kint mászkálni a friss levegőn. Szinte hallani lehetett, ahogy fellélegzett a természet a friss időtől.
A pillangóvirágról nem tudok jó képet készíteni:) Pedig hatalmas, túlnőtte a kerítést. Szeretek benne gyönyörködni:) Ő talán az egyedüli, akit nem igazán viselt meg a forróság, viszont szerintem elég későn kezdett virágozni. 2-3 hete kezdtek kinyílni a virágai, de igazándiból múlt héten jelent meg rajta több virág.
A végzetcserje is felvette díszruháját. Szerencsére jól érzi magát a helyén. Félárnyékban van és szépen fejlődik.
A mocsári hibiszkuszokról még nem is mutattam az idén képet. Pedig rendületlenül virágoznak. A ház előtti óriásvirágú bordóról elfelejtettem képet készíteni, pedig csodaszép. De ez a rózsaszín is kitesz magáért. Kis színes foltok a kertben, őket is szeretem:) Viszont át kell ültetnem őket, nem igazán szeretnek a mogyoróbokor mellett.
Nincs fotó viszont egy megfigyelés. Az orvosi zsálya mellett nőtt paradicsom bokrok gyönyörű egészségesek. Viszont egy szem paradicsom sincs rajtuk. Úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy jó párost alkotnak-e:)))))
Mindenkinek szép hetet, sok virágot, felfrissülést!
 



8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülnek a növények!csak isznak, csak isznak....most esővizet. Ha megint száraz időszak jön, akkor meg öntözővizet:-)
Szépek a virágok, üde színfolt mind a kertetekben!
Legközelebb nem az orvosi zsálya mellé ülteted a paradicsomot és kész, ez jövőre már egy tapasztalat.
Gondolom Ricsi miatt megint volt éjszakai program....
Nos örüljünk a jónak, a szépnek és minden ami rossz le van @@@@-va:-)))

kovtama írta...

Szia. A mocsári hibiszkusz milyen földet kedvel? Azon kívül, hogy gondolom szereti a jó sok vizet :) Árnyékos helyen vagy inkább napon szeret lenni? Kaptam magot, elfelejtettem elvetni úgy hogy marad jövőre csak nem tudom hova ültessem? :)

BoGyo írta...

Emőke: Így van, most aztán leisszák magukat:)))
A paradicsom magától kelt a zsálya mellett, de lehet, hogy nem volt termőképes mag. Még egy próbát megér jövőre. Ha rendes palánta sem hoz termést, akkor tényleg nem jók együtt:)) De nem szomorkodom, szépek együtt, ha ne is eszünk róla:)
Egész jól működik Ricsivel ez a pórázas dolog. Egyre nyugodtam. Egyszer-kétszer akart nekirohanni a világnak, de így vissza tudom fogni, egyből korrigálni a viselkedést. Egy kis ugatás így is volt, de sokkal elviselhetőbb a helyzet, mint amikor szabadon tombol. Leültetem magam mellék és ott figyel. Érezhető még rajta, hogy fél, viszont már rám is figyel, nem csak ködös szemmel tombol. Reménykedem benne, hogy idővel még jobban csökken ez a félelme.
Éljen a szép és a jó, a többivel tényleg nem szabad foglalkozni:)

Kovtama: Nálunk sivatagi homok van:) és ebben is szépen fejlődik. Nem mondhatnám tápdús talajnak, de mégis szép bokorrá nőnek és sok virágot hoznak. Szereti a napot. Amit fotóztam túlságosan árnyékban van, azért is szeretném átültetni, mert meg van dőlve, látszik, hogy igyekszik a fény felé. A vizet szereti, nem hiába mocsári hibiszkusz:) De azért nem megy tönkre ha egy-két napig nem kap vizet. Összességében szerintem egy könnyen tartható, hálás növény, gyönyörű virágokkal.
Ha magról veted, mindenképp áztassd be őket vetés előtt pár órára, sokkal jobb lesz a kelési arány. Kipróbáltam áztatás nélkül és áztatásssal is, tapasztalatból mondom:)

csakBea írta...

Ügyes a férjed, gratula!
Nálam a pillangó virág évek óta csak 5 centisre nő, aztán elpusztul, pedig régen magától is kelt magról. Rézvirágot idén előrelátóan ládába ültettem, virágföldbe, szépen kezdtek is kikelni, de Bodza valamiért úgy gondolta, hogy ott érdekesebb ásni, mint a homokban... háromszor ásta ki, végül feladtam. Az a fontos, hogy ő jól érezze magát :)

Aranyalma írta...

De jó! Eddig a nyárig meg sem fordult a fejemben, hogy nekünk szükségünk lenne egy ilyenre...

Mesi írta...

Nagyon szépek a virágaid, rózsaszínben utaztok?!:D Nálunk is lesült, megégett szinte minden, a legjobban a rózsákat sajnáltam. DE nálatok már gombnyomásra fog esni az eső. Szuper!

Monika írta...

Minden és mindenki fellélegzett.:))))
Úgy sajnálom,hogy a pillangóvirágot mégsem vetettem el,mert nem tudtam eldönteni a helyét.:))))Pedig nagyon szeretem!

BoGyo írta...

Bea: A pillangóvirágnak nagyon örültem, hogy sikerült. De vetettem egy csomó legényrózsát, tavaly nagyon szépek voltak, de az idén nem lettek olyan nagyok, meg a meleg is megviselte őket. Mindig valami megtréfál, amit azt hiszem, hogy végre jól csinálok, következő évben biztos befürdök vele.

Aranyalma: Nálunk annyira gyorsan leszalad a homokban a víz, hogy ha nem öntözünk naponta, minden tönkre megy. A tanyán is csak így tudjuk életben tartani a növényeket. De így ha csak a kúttal nincs gond, nyugodtak lehetünk, hogy meg vannak itatva szegények:)

Mesi: Köszönöm:) Teljesen véletlenül lett az idén ilyen rózsaszín dömping:)) De van/ volt más szín is a kertben, de tényleg a rózsaszín vitte idén a pálmát. De nem bánom, most nagyon tetszik. A rózsákat nálunk is nagyon megviselte a forróság. Pont, amikor szépen nyíltak jött a meleg, soknak a szirmait is megperzselte, a levelüket meg pláne:( Örülök nagyon az öntözőnek, sokat fog segíteni!

Mamka: Jó ez a kis lehűlés, bár sajnos sok helyen nagy károkat okozott, mi még szerencsésen megúsztuk. Ne bánkódj, majd jövőre elveted. Én is mindig ráfelejtek egy-egy zacskó magra, amit nagyon szerettem volna. De így legalább mindig marad álmom, tervem, amit meg kell valósítani:)