2016. május 11., szerda

Mindig van minek örülni


Kinyíltak az első rózsák. A Gertrude Jekyll kezdte a sort, mint az elmúlt évben is.  Olyan szépséges, nagyon szeretem.
A csillagfürt is lassan kibontja szirmait. Nagyon lassan, de talán terebélyesedik a bokor. Ilyenkor mindig látok egy-két minurka csillagfürt baby-t, de ezek őszre eltűnnek:(
A reggeli csigamentesítő hadjárat során felfedeztem egy iruló-piruló epret. De jó lesz végre enni belőle:)) 
Ez pedig a kis romkertem, így fotón elég lepukkantnak látszik, tudom, az az omladék házfal nem túl dekoratív. De ez az én kis álomkertem:) Nagyon szeretem. Minden nap megajándékoz retekkel, spenóttal (amit nem is értek, miért nem salátának ettem eddig), miegymással. Ha eltűnik a felhalmozott földkupac az emelt ágyások mellől, a helyére bekerül még két ágyás. Alig várom:)
Na és a kevésbé dekoratív rész. Tegnap erre értem haza. Ez lett a leendő garázsunkból. Az udvarunk ismét csatatér, megkezdődött a garázs projekt.
Amitől sokkot kaptam, hogy mégis levették a tetőt és elbontották az egészet, mivel eddig azt hajtogatta mindenki, hogy ha ezt a lépést megteszik, összedől a szomszéd háza. Úgyhogy enyhe gyomorideggel feküdtem le, de omlás mentes éjszakánk volt, remélem talpon is marad!!!
 

3 megjegyzés:

Aranyalma írta...

Szuper ez a kis kert!

A romfalra pedig csak egy futórózsa és egy régi csap kell aminek olyan kis medencéje és hullámos teteje van és máris imádnivaló lesz.

Erika írta...

Szerintem nem lepukkant, hanem varázslatos, ódon hangulatú a kiskerted, én nagyon szeretem ezt a stílust.

BoGyo írta...

Aranyalma: Köszi:) Futóbabot vetettem, reménykedem benne, hogy kikel és befutja ezt a falat. Rózsát amiatt nem ültettem, mert tervben van a rendbe hozatala és nem szeretném, hogy megsérüljön szegény. A kinti csap pedig a nehézfémorientált buckalakók miatt nem kivitelezhető:( De nagyon köszönöm az ötletet!!

Erika: Köszönöm! Szépen, lassan kialakul. Szeretek itt tenni, venni. Olyan jó látni, hogy egy mások által utált, szemétlerakónak használt kis földdarabból munkával, szeretettel mit lehet formálni.