2016. november 23., szerda

Kész


Elkészült a térkövezés. Osztás-szorzás, sok megbeszélés, egyeztetés, érvelés stb. stb. után engedtünk a szomszédnak. A házuk mellett nem csinálunk szegélyt. Sok-sok futásba és egy siófoki félmaratonba került, hogy elengedjem ezt a témát:)))) Már nem érdekel. Örülök annak, ami van. Hogy végre nem esek-kelek az udvaron lévő gödrökben, hogy végre száraz lábbal tudok kiugrani a garázsba, hogy egy kicsit nagyobb lett a zöld területünk, hogy szépülünk.
Hétvégén, miután elpakoltak a mesterek neki is álltam kisuvickolni a házat. Mindent átmostam, lemostam, elmostam, felmostam. Meg volt az ablakpucolástól elkezdve az utolsó kis kallantyúig való nagytakarítás. Jó érzés volt végignézni a tiszta kis házunkon. Szépen lassan alakulunk. 
Tavasszal majd bevetjük fűvel a felszabadult kis részt. Most már nem mertem kockáztatni, jövő hétre megint fagyokat mondanak.
Úgyhogy az idei év munkálataival végeztünk. Most megint sok-sok munka és gyűjtögetés vár ránk, hogy a következő penzumnak neki tudjunk ugorni.
Elkezdődtek a bekuckózós esték. Jó végre egy kicsit elcsendesedni.

4 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Nagyon szép lett. Én is szeretnék valami hasonló rendet és tisztaságot egyszer, de addig is veled együtt örülök a tiednek. Mi újság a kerttel és a tanyával, rég hallottam felőlük.

BoGyo írta...

Meli: Köszönöm:) Még van dolog ezerrel, de majd csak alakulunk. A kert és a tanya is jól vannak. Szegény kis tanyára sajnos kevesebbet jutottunk ki az idén, mint szerettem volna. Ez a növényeken meg is látszódik. Kicsit elhanyagolt képet mutat minden. De remélem ez a helyzet csak javulni fog és tavasszal újult erővel vethetem bele magam az ottani kertészkedésbe.
Az itthoni kis kert is alakulgat. A növénykék kezdik megmutatni, hogy hogy tetszik nekik ez a sivár homok. Van aki szépen fejlődik, de van, aki inkább visszabújna a földbe. A nyári forróság nagyon megviselte a rózsákat, azért sem tudtam őket lefotózni. Szinte összesültek a bimbók:( Az elrendezéseken tavasszal megint variálok kicsit, még mindig nem mondhatnám, hogy kialakult a végleges forma:) De igyekszem, tervezgetek, küzdök az elemekkel.

Névtelen írta...

Elismerésem, nagyon mutatós lett! Folyamatosan, módszeresen haladtok, tisztelet ezért az energiáért, igényességért! :)
Brigi

BoGyo írta...

Próbáljuk úgy szervezni a munkafolyamatokat, hogy ne üssük agyon egy esetleg már kész munkánkat. Nem mindig sikerül:) Szépen lassan, lépésről-lépésre tudjuk csinálgatni. De időnk, mint a tenger. Ahogy a malacpersely engedi:)