2012. január 2., hétfő

Kis kosztosok

Eltelt a tanyán töltött 4 nap. Indul a munka, haza kellett jönni:( Jó volt kint lenni, pihenni, sétálni, madarakat figyelni. Sajnáltam, hogy nem esett a hó, mert akkor igazi mesevilág van odakint.
Sikeres volt a madáretető kihelyezés. Gyorsan felfedezték a madárkák az új lelőhelyet. Sok-sok cinke és veréb evett az új tartóból illetve a cinkegolyókból. A többi madár (fenyőrigó, harkály, zöldike és tengelic) csak a diófa tetején ücsörgött illetve a veteményesben még meglévő napraforgókból illetve a fent maradt szőlőkből szemezgettek. Szépek voltak. Érdekes, hogy mindig rendszeres időközönként jöttek. Délelőtt 1/2 10-10 óra között, délután pedig 1/2 3-3 között volt egy nagyobb roham. A köztes időben is volt néhány szárnyas, de azokban a fél órákban számtalan madár jött hozzánk.
Birtokba vették az etetőt
Nagy sláger még mindig a cinkegolyó:)
Új vendég a fenyőrigó
Mielőtt eljöttünk jól feltöltöttem minden etetőt. Remélem egy darabig kitart. 
A virághagymák elkezdtek mocorogni. A hóvirágoknak már látszik a bimbójuk. Az orgona úgy néz ki mintha ki akarnának pattanni a rügyei. Furcsa ez az idő, teljesen megváltozik. Ilyenkor még zimankónak kellene lennie, nem pedig olyan napsütéses időnek, hogy egy pulcsiban lehessen kint járkálni. 
Minden változik.

2 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Olyan élelmesek és pletykások a kismadarak. Hamar felfedezik és híre megy az újonnan nyitott étteremnek. Tavaly mi is így voltunk vele. És az is igaz, hogy mindennek megvan a maga ideje, az evésnek, etetésnek is. Hozzánk mindig reggel nyolc körül érkezett egy hangos őszapó sereg tavasszal, tetvet enni a körtefáról:) Mindig nagyon vártam őket. Már messziről hallani lehetett, ahogy kertről kertre jártak.

BoGyo írta...

igen, érdekes, hogy milyen idôbeosztásuk van nekik is! Meg aranyos amikor egy madár felfedez egy lelôhelyet, majd értesíti a többit is, pár perc múlva már ott az egész banda! Sok ember tanulhatna tôlük!
Irigyellek az ôszapókért:), nekem még nem volt szerencsém hozzàjuk.