2013. április 16., kedd

Hegyet építünk


Ez az egyik kupac, távolabb még van egy hasonló:)
Nagy tervekkel indultam neki a hétvégének, hogy mennyi mindent fogok csinálni. Végül a sokmindenből nem lett semmi csak egy dolog, venyige hordás. A múlt évi fagy miatt nagyon erősen vissza kellett metszeni a szőlőt. Sok-sok vastag tőkét is ki kellett vágni. Eddig az idő nem igazán engedte, hogy összegyűjtsük őket. Most hétvégén adódott alkalom. Úgyhogy szombat-vasárnap mást sem csináltunk, mint gyűjtöttük a levágott vesszőket. Óriási halmot raktunk. A vastagabbakat fel fogjuk darabolni, nagyon jó téli tüzelő lesz. A vékonyabb venyigék egy része megy a nyári szalonnasütésekhez, a maradék lehet, hogy egy nagy boszorkánytűz áldozata lesz, vagy megpróbáljuk felapríttatni. Sajnos nem sikerült végezni, még most hétvégén is folytatódik a móka.
Egy ici-picit megpróbáltam mást is csinálni. Félig megkapáltam a málnát és a szamócát. A nyáron kiszáradt kis leylandiak helyébe újat ültettünk. De itt be is fejeződött. Teljesen elkések a virág és zöldség veteményezéssel:(Na de ez van, ez a munka már nem várathatott magára.
Kékek  
és sárgák

Nagyon szép idő volt. Szinte hallani lehetett ahogy minden nő. A virágok ragyogtak a napsütésben, a fák láthatóan, percről-percre bontogatták leveleiket, a madarak pedig szerelmesen csiviteltek. Jaaaaaj, de jó volt:)

6 megjegyzés:

Edit írta...

ÓÓÓÓ ne aggódj, mi is elkéstünk mindennél. Sokszor én is eltervezek ezt azt, aztán nem lesz belőle semmi. De van olyan is, hogy nem tervezek valamit, mint elmúlt hétvégén az asztalt, és hipp hopp kész lett. Persze ha fel lenne szántva a föld, ott kéne tevékenykedni, ami viszont már úgy néz ki, a hétvégére meg is lesz :)

csakBea írta...

Nagyon szépek a virágaid (és jó a fényképeződ, hm... hm)Irigyellek a meténg miatt,tudod, én tavaly ültettem hatásodra egy kis tővel, de nem igazán érzi jól magát.

Tényleg, mi lett a rózsával, amiről beszéltünk?

BoGyo írta...

Edó: Köszi a nyugtató szavakat:) Remélem pár dolgot tudok még vetni.
Bea: Köszi:) A rózsával úgy jártam, hogy elmentem egy kertészetbe, elmagyaráztam mit szeretnék. Kezembe is nyomott a nőci nagy örömmel egy rózsát, hogy ez az amit keresek. Lett is rajta egy virág, akkor derűlt ki, hogy gyepürózsát adott:) Ami végül is nembaj, csak még mindig nem The Fairy:) Netről végül nem mertem megrendelni. De a hétvégén voltunk kertészetben és láttam, hogy van az áhított rózsából, úgyhogy remélem még a tavasszal tudok szerezni belőle:))

BoGyo írta...

Ja a meténg. Remélem megerősödik Nálad!!!! Nálunk jól viseli magát, egyedül a tuják alatt nem szeretett lenni, de ahogy átültettem helyrejött.

csakBea írta...

Na, kíváncsi vagyok, majd írj róla! A meténget nem tuja alá ültettem szerencsére, hanem a gyöngyvessző lehajló ágai alá, hogy árnyékban legyen. Az az igazság, hogy a kutyák valamiért pont kinézték maguknak azt a helyet, Bátor már többször ott akarta elásni a csontját, Bogyó meg ott akart megágyazni magának, de mindig rájuk szóltam, úgyhogy nem hiszem, hogy amiatt senyved.

BoGyo írta...

Nem tudom mi lehet a baj:( Lehet, hogy titokban csak segítenek a kutyeszek, hogy elpaterolják. Nem tetszik nekik és kész:)
Tudósítom majd a rózsát:)