2013. június 3., hétfő

Fura idő


Eső, napsütés, felhők, újabb eső, újabb napsütés. Ez váltakozott egész héten és hétvégén. Szegény növények nem is csodálom, hogy megálltak a növésben, fene se tudná mit csináljon, hogy egyik percben majdnem megfagy, másikban pedig a párás melegtől ömlik róla a víz.
A paradicsomok stagnálnak a legjobban. Alig nőttek valamit, mióta kiültettem őket.
Különben minden gyönyörű zöld, a gaz nő, mintha muszáj volna, az eper pedig belehúzott, úgyhogy már a madarak sem bírják ellopkodni az összeset (pedig igyekeznek, hétvégén még egy fácánt is felriasztottam csemegézés közben). Miután teleettem magam a maradékot előkészítettem a lekvárfőzéshez:)
A sok eső ellenére továbbra sem keltek ki a pótlólag vetett sütőtök magok. A petrezselyem, sárgarépa és kapor magok pedig ismételten gyehennára valók. Ugyancsak a körömvirág. Nem is értem. Egy zacskó magból össz-vissz 2 kis virág kelt ki:( Mit csinálok rosszul? Vagy minden évben sikerül kiválasztanom a legrosszabb magokat? 
De azért vannak jól sikerült dolgok is. Például a ruccola, sprágatök, cukkini. Ezek gyönyörűek. A spárgatökön már látszódnak a kis virágkezdemények.
Megpermeteztük a meggyfát gombaölővel. Remélem segít vmit a helyzeten. Meg plusszban öntöttem alá vas-oxidot. Mert ahogy olvastam, a vashiány is okozhat levélsárgulást. Na én most mindent adtam neki. Nagyon-nagyon reménykedem, hogy helyrejön.
Volt minden különben, fűnyírás, kapálás, bodzaszörp főzés, amit csak be tudtunk zsúfolni. Dolgos kis hétvége volt.
Most pedig indul a hét, természetesen süt a nap és nem esik az eső. Mikor máskor, amikor bent ülök az irodában >:(

4 megjegyzés:

csakBea írta...

Én lepermeteztem még egyszer. Persze miután elraktam a permetezőt, rögtön jött egy zápor. Körömvirágból nálam kb. 3 kelt ki. Szerintem nem szereti a homokot.

Juhmeli írta...

Nálunk is esik. Minden nap. Többször is. Semmit sem lehet csinálni, vagy csak nagyon keveset. Az utolsó adag krumpli még mindig az ablakban ücsörög. Ugyanaz a csapat ruha pedig harmadjára ázott meg az udvaron...
Nálam is rosszul keltek, leginkább sehogy a körömvirág és a büdöske, de elmondható a sárgarépáról és a petrezselyemről is. A pasztinákból egy szemmel sem találkoztam.:( Nem tudom, mi lehet.
A csüngő eper, meg mintha arra várt volna, hogy Feri hozzon helyette másikat a kertészetből, elkezdte zöldre duzzasztani a rügyeit. Júniusban! :)

BoGyo írta...

Akkor hasonló cipőben járunk mindannyian. Ezek a nyamvadt magok:(((
A büdöske, ami atom biztosan kelt minden évben, most még az is vacakol:(
Nem tudom mi lehet. A hirtelen jött hideg?
A mosással én is úgy jártam, hogy 3 napig szárítottam a ruháinkat, egyszerűen nem haladtak sehova. Necces volt, hogy hétfőn miben megyünk dolgozni:)

Monika írta...

Kérlek,írjál nekem,egy emailt a kekcinkekukacindamail.hu-ra.