2014. március 10., hétfő

Tavaszodik



Tegnap délután végre ki tudtunk menni a tanyára. Már nagyon vágytam rá, egy villámlátogatást leszámítva szilveszter óta nem tudtunk lemenni. Az iszonyatos szelet leszámítva nagyon szép idő volt. Ragyogott a nap, csiviteltek a madarak, imádom!!!
Az enyhe télnek köszönhetően minden növény jól van, beleértem ebbe a gazokat is. Iszonyatos tyúkhúr és egyéb gaztenger fedi a virágágyásokat és a szamócát. Előre sírok, hogy fogom ezt rendbe tenni. A szamóca kifejezetten elkeserítő látvány, mintha gyep közé ültettem volna őket.
Megmetszettük a pár darab gyümölcsfát és rózsabokrot. A cseresznye tetemét eltávolítottuk. Sajnos a meggy sem néz ki túl jól. De benne még reménykedem! 
Bordóilével lemosóztunk, aminek lehet, hogy egy kicsit késő, de legalább a lelkiismeretünk megnyugodott. Mondjuk elég vicces volt ekkora szélben permetezni :/ Húztuk az időt, amíg lehetett, de nem csillapodott. Később pedig indulnunk kellett haza.
Néhány virágot kettészedtem, így tudtam belőlük hazahozni. Bár itthon egyelőre csak ideiglenes helyre kerültek, de ez is több mint a semmi. Legalább már ott díszíteni fognak. 
Az itthoni kertben lehet, hogy csúszik a kert rendezés projekt. A szomszédot elválasztó kerítésünk nagyon ramaty állapotban van. Most ezen agyalunk, hogy újra csináljuk vagy maradjon így. Ha megcsináljuk, akkor majd csak ősszel tudok nekiállni a kerítés melletti növényesítésnek:( Viszont cserépbe lenne, egy szép kerítésünk, ami talán fával lenne borítva, nem látnának át így sokkal változatosabb növénykéket ültethetnék mellé, nem csak a takarás lenne a cél. Megfontolandó. Na mindegy, még kigondoljuk.
A pincéből kiraktam a leandereket, napozzanak csak. Estére is kint hagytam őket. Eddig úgy tűnik nem lett bajuk. Azért figyelem az előrejelzést, nem szeretném őket megfagyasztani. Viszont nem tudom, hogy meg kell-e őket metszenem. Ezek még fiatal növények, 2 évesek. A héten teszek fel róluk fotót, kérlek segítsetek mi tévő legyek velük!!!
Jaj, nagyon élvezem, hogy itt a tavasz. Tele vagyok tervekkel.
Másik öröm, hétvégén volt a gázterves bácsi. Felmért mindent, úgyhogy indul a terv készítés. Nyáron pedig felrobbantjuk a fél házat:)

2 megjegyzés:

Monika írta...

A tyúkhúr tavaszi vitaminbomba,olvassad el itt: www.szeretetrehangoltan.blogspot.hu
Nekem is újdonság és még nem vitt rá a lélek,hogy egyek belőle.:))))

A leandert nem kell metszeni,mert akkor nem fog virágozni,csak jövőre.A fiatalokat pláne nem.És néhány mínusz fokot kibírnak boldogan.

Én is kerteztem hétvégén.:)

BoGyo írta...

Igen, olvastam már róla. De nem kóstoltam. Anyukámnak volt szerencséje hozzá és nagyon nem dicsérte:)) Bár ettől lehet, hogy nekem még ízlene.
Köszönöm a tanácsot! Akkor hagyom őket. Erősödjenek csak:)
Szép napot Mamka!!