2014. április 7., hétfő

Borostyán


A felős kép a már kiszabadított terület, az alsó, ami még ránk vár:(
A hátsó kerítésünk mögött van egy rész, ami egy kis mesterséges domb zugában húzódik meg. Nagyon jó lenne pl. veteményesnek. Sajnos meglehetősen elhanyagolt állapotban van, inkább katasztrofális. Az előző tulaj teljesen elhanyagolta, hagyta benőni borostyánnal, illetve ha még csak ennyi lenne a gond. De mivel nem volt pénze szemétszállításra, a mindenféle törmelékkel, szeméttel megtöltött zsákjait is ide dobálta. Borzasztó. Úgyhogy hétvégente a szokásos tennivalók mellett ezzel a résszel foglalatoskodunk. Megpróbáljuk rendbe hozni. Jelenleg jó indulattal az 1/3 rész van kitisztítva. Lassan haladunk mert kb. 20 cm-es borostyán szőnyeget kell feltépni. A baj, hogy a neheze még csak most jön. A borostyánnal benőtt szemétkupacok, törött cseréphalmok még csak most közelednek:(
Pedig lelki szemeim előtt már látom a kis veteményes sorokat. Egyszer csak a végére érünk.

8 megjegyzés:

Monika írta...

Jó meló!!!
Én is próbálok a kis kertünkben minden helyet kihasználni veteményesnek. Nálunk a magaságyás a nyerő,mert sziklás a föld.

Névtelen írta...

Áááááááááááááááááááááá!!!!!:-S
omoly meló,pláne hogy szemét is van benne.....
Emlékszem mikor ideköltöztünk,80nm borostyánszőnyeget irtottam ki.Puszta kézzel tépkedtem a föld alól az indákat,majd felkapáltam az egészet,úgy tisztítottam ki a maradékot,de megérte!
Kemény meló lesz,de a cél érdekében....szóval hajrá!

BoGyo írta...

Nálunk is közel akkora területről van szó:"""(( Nehéz munka, de meg kell bírkózni vele. De olyan jó a megtisztított területre nézni, ad egy kis reményt.
A magaságyás nekem is nagyon tetszik, gondolkozom is rajta. Csak a borostyánt mindenképp el kell tüntetni előtte.
Az a jó, hogy minden egyes alkalommal közelebb kerülünk a célhoz, ahogy nekiállunk:)

Eszterkertje írta...

Sok kitartást kívánok! Én is, évek múltán is találok a földben törött üveget, rozsdás vasat. Egyenes út a tetanusz injekcióhoz :o( De azért megéri, jó munkát :o)

BoGyo írta...

Köszönjük:) Utálok kesztyűben dolgozni, de azt hiszem itt muszáj lesz. Egyre veszélyesebb területre érünk. Nálam meg egyből beindul a piros csík, ha megsértem magam, úgyhogy vigyázni kell.

Névtelen írta...

Hú, kitartást a nem könnyű munkához! Hol vagy? Egy Kerti örömök című könyvet fel tudok ajánlani biztatásul. Sajnos el kellett adnunk a kisházat a pici kertjével, úgyhogy megválhatok ettől a remek albumtól...
Brigi

Névtelen írta...

Elnézést, nem akartam tolakodó lenni, csak azon gondolkodtam, hogy Nálad jó helyen lenne, talán hasznát vennéd a könyvnek... :)
Brigi

BoGyo írta...

Szia Brigi!
Ne haragudj! Nem láttam a bejegyzést! De kedves Tőled!! Nagy örömmel elfogadom, de csak akkor, ha Neked biztos nem kell. Nem tudhatod, nem-e lesz rá még szükséged:) Illetve mindeképp szeretném kompenzálni valamivel!!
Email-en meg tudjuk diskurálni.
A címeme: bgy(kukac)c4(pont)hu
Nagyon köszönöm!!!! :)