2014. április 28., hétfő

Feltöltődtem

Olyan szépen kikerekedett az idő hétvégén. Bár szombat délelőtt még szürke, esős idő volt, délutánra kidugta az orrát a napocska. A délelőtti rossz időt kihasználva odabent kitakarítottam. Majd ahogy megláttam az előbújó napsugarakat siettem a kertbe. 
A heti sok-sok eső megtette a hatását. A gaz óriásira nőt, először is azt kellett lenyírni. Utána jött egy kis kapirgálás. Szétültettem a második körös paradicsomokat, vetettem egy kis virágmagot (most jut eszembe, a kukacvirágot csak elfelejtettem).
A paradicsomok megsértődtek rám valamiért. Nem igazán mozdulnak sehova. Az elmúlt 2-3 hétben alig nőttek valamit. Remélem azért összeszedik magukat.
A borostyán mentesített területre vetettem cukkinit, főzőtököt és patisszont. Illetve a pincében találtam néhány szem kicsírázott Katica krumplit, egy próbát téve őket is elföldeltem. El vagyok késve tudom, de olyan mindegy, hogy kidobom őket vagy a földben nem kelnek kis. Ha meg lesz belőlük valami, nagyon fogok örülni, mert igen finom fajta.
Én kis naív azt hittem, hogy a szomszédnéninek nem igazán vannak virágai. Valahogy nyáron nem tűntek fel a kertjében, csak a gyönyörű veteményest láttam. Pedig vannak:) És mennyi:) Nagyon aranyos, mindig kapok valamit. Hol egy kis mályva tövet, hol egy kis csillagfürtöt. Most pár darab kardvirág hagymát kaptam. Csereberélünk. A tanyáról meg én szoktam hozni neki vadlent és más virágokat, ami neki nincs:)
Kezd barátságosabbá válni a kis kopár udvarunk, ahogy megtelik növényekkel. Bár a párom mindig morog, hogy miért kell a kerítés mellé ültetni akármit is, mivel még nincs kész. De nem baj. Majd átültetem őket. De addig is legyen egy kis szín, nem tudok meglenni növények nélkül:)
A dáliák viszont nem mutatják magukat. Pár hete (talán 3, de nem emlékszem) ültettem el a gumókat, de még nem látom, hogy elkezdtek volna csírázni. Remélem csak én vagyok türelmetlen és lesz belőlük valami.
Vasárnap pedig irányt vettünk a tanya felé. Végre!! Sajnos ez elmúlt hetekben nem tudtunk lemenni. A venyigegyűjtés óta nem dugtuk ki az orrunkat. Meg is látszott. Az udvarban óriási vadvirágos mező, a virágoskertek gyommal telve. Szégyellem magam rendesen. Mint ahol évek óta nem járt ember.
Na de jött a kertész ember jedi kardja és 2 óra alatt kiszabadult a kert a gaz fogságából. Amíg kis párom a fűkaszával szépítette az udvart, én nekiálltam kiszabadítani a virágágyásokat. Egész jól haladtam. Bár a szamócásig nem jutottam el, azt még mindig hatalmas gaz fedi. Remélem a hétvégén ez is sorra kerül. Estére mire indulnunk kellett haza, olyan szép lett minden. Sajnálom, hogy nem tudunk benne gyönyörködni még.
Fűnyíriás után. A kiinduló állapotról inkább nem készítettem képet:/
Teljes pompában a sárga liliomok.
Úgy szeretem ezeket a kis mikrofonfejeket. (Akarom mondani pázsit szegfűt.)
Sárga viola
Jöjjön a feketeleves, a szamócaágyás. Legalább is valahol a rárakódott homoktenger és rengeteg gaz alatt ott lapulnak valahol.
Ezzel lesz még egy kis munka. De próbálom kimenteni a szamócatöveket. Talán lesz még belőlük valami.
Olyan jó volt ez a két nap. Igaz, hogy majd beszakad a hátam és a 10 perces citromsavas kézsikálás nélkül, ma nem igazán lettem volna irodaképes, de akkora mosoly van az arcomon mint a csuda. Én így érzem jól magam:))
Vigyori Ricsi. Bár a lelkem a tegnapi futkározásban, tanya őrzésben úgy elfáradt, hogy 2 napig fogja pihenni:))





4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olyan jó téged olvasni<3 Szeretem ahogy életszerűen írod le a mindennapokat,a kertészkedést és mindent!Ricsis kép édes- a "kutyaprotkós" reklám jutott eszembe:-)

BoGyo írta...

Köszönöm a kedves szavakat:)
Mostanában ilyen pofikat vág, elég mókás látvány, főleg, ha csak féloldalasan áll így a szája:))

Juhmeli írta...

Hú, de milyen régen jártam erre! Nem semmi két portát rendben tartani munka mellett, de úgy nézem, hogy jobban állsz vele, mint én az eggyel.:) Nagyon szép lett az udvar és szuper az a kiülő ott a végén. Várom, hogyan alakul az új helyetek, nagyon bekukucskálnék a kulisszák mögé.:) De türelmes vagyok. Áh, kit akarok átejteni, dehogy...

BoGyo írta...

Örülök Neked Meli! Hiányoltalak:)
Tényleg nem egyszerű, kicsit korbácsolom is magam, hogy a tanyát egy kicsit kevesebbet tudjuk látogatni, pedig annyira szeretek ott lenni. A szamócást sajnos még azóta is gaz fedi:( A múlt hétvégén olyan vacak idő volt, eső, szél, minden, hogy nem tudtam megcsinálni.
Az otthoni kert gondozása egyelőre főként a borostyán pusztításból áll. De lassan legyőzzük.
Igyekszem mutatni, hogy mivel hogy állunk. Bár nyáron ismét otthontalanok leszünk, mert a fürdő és fűtés felújítás miatt szétverjük a ház másik felét:D
Azok lesznek csak a látványos képek:)