2014. május 28., szerda

Virágom, virágom

A múlt heti esős, hűvös időben megálltak a növénykéim a fejlődésben. De ahogy újra kisütött a nap és melegedett az idő, szinte napról-napra nagyobbak. Hétvégén ültettem egy pár pistikét és kerti begóniát (amit Ricsi először kirázott a ültető tálcából >:(. Kezdenek beindulni ők is, már nem annyira nyeszlettek, mint amikor az áruházból elhoztam őket.
Kezdik összeszedni magukat a pistikék.
Az egyik leanderen is bontakozik néhány bimbó. Olyan szép. 
Szomszéd nénitől kapott, nem jut eszembe mi a neve virág. Őszirózsának mondanám, de akkor összekeveredett a virágzás. Mi ez?


Nagy-nagy-nagy boldogságomra az egyik Esztertől kapott rózsadugványon már bimbó is van!!! Jajjjj, alig várom, hogy kinyíljon (ha jól láttam, egy másik dugványon is fejlődik egy pici bimbó :))))
Jó érzés reggelente körbejárni és elnézegetni ezeket a növénykéket. A kis kopár udvarunk néhol már színesedik. Bár még sok idő (rengeteg növény és egy új kerítés) kell hozzá, hogy olyan legyen, amilyennek elképzeltem. De nem türelmetlenkedem, addig is gyönyörködöm abban, ami van:) Valamelyik nap kezembe akadtak az egy évvel ezelőtti képek, ahol még meg volt a kiszáradt oszlopos tuja sövény, derékig érő gaz, szemét tenger mindenhol. Ahhoz képest elfogadhatóbb a mostani állapot. Minden megszépül egyszer.

14 megjegyzés:

Monika írta...

Nekem is mindennapi foglalatosság délután körbejárni a kertet és megkukucskálni a virágokat,veteményest.:)
Ismerem azt a kis lilás "őszirózsádat",de nem tudom most a nevét.

Juhmeli írta...

Jól mondod, hogy őszirózsa. Havasi őszirózsa. Nálam is most nyílik pár bokor, elég sokáig szokták bírni, szeretem őket én is.
Örülök a rózsáidnak, a saját szaporítás dupla öröm.:)

BoGyo írta...

Mamka: Mint a kincsvadászat, csak virágokkal és gyümölcsökkel, zöldségekkel:)
Meli: Köszönöm a segítséget!! Ezt is megjegyzem!

Névtelen írta...

Szépültök:-)
Hajnalban,mikor még mindenki alszik-mondjuk 5 órakor-kimegyek a kertbe.Csak a madarak köszöntik halkan a nap halovány sugarait,harmattól gyöngyözik a fű,a virágok még álmosan bólogatnak fejecskéjükkel.Bertát a kezdeti vad örvendezéséből lecsendesítem és együtt gyönyörködünk a kertben és a csöndben.Ilyenkor szép a világ.

BoGyo írta...

Köszönjük:) De szépen megfogalmaztad!!!

Eszterkertje írta...

Úgy örülök, hogy jó helyre, szerető, gondos gazdasszonyhoz küldtem rózsavesszőket :o)
Milyen magas a szomszéd nénitől kapott "őszirózsád"? Nekem gyanús, hogy talán inkább küllőrojt (Erigeron).

BoGyo írta...

Nagyon vigyázok rájuk! A szomszéd néni szerintem néha nem tudja eltalálni, hogy mit gubbasztok előttük egy csomó ideig:) De muszáj velük beszélgetni és megnézni, hogy melyik vessző, hogy fejlődik. Nagyon bánt, hogy némelyik nem maradt életben:(
A talány növényke olyan 30-40 cm magas lehet. Próbáltam összehasonlítani a neten a havasi őszirózsát és a küllőrojtot. Hm, nem tudom. De lehet, hogy igazad lesz, mert a szirmai pici-vékony cérnaszálak, mint a küllőrojtnak. Az őszirózsáé talán egy kicsit vastagabbak, sziromszerűbbek.
Köszönöm a segítséget!! :)

Eszterkertje írta...

Olyan jó érzés ezt olvasni :o) Ne bánkódj, hogy egyik-másik nem maradt meg, úgy emlékszem, mindegyik fajtából 3 vesszőt küldtem, éppen ezért.

BoGyo írta...

Azért szomorkodom mert a Queen of Sweden-ből és a Gentle Hermione-ból egy sem maradt. Rájuk nem jól vigyáztam, pedig a két nagy kedvenc:(

Eszterkertje írta...

Nem hiszem, hogy nem jól vigyáztál rájuk, sokszor nem- csak- ezen múlik. Majd ősszel újra küldök belőlük vesszőt, látom Neked érdemes ;o)
Különben a Gentle Hermione-tól én személy szerint nem vagyok annyira oda, bár elismerem, a fővirágzásakor elég szép.

BoGyo írta...

De kedves Tőled!! Nagyon-nagyon örülnék nekik! Olyan bájosak, nekem nagyon tetszenek:)
Jaj, tiszta rózsa és virág megszállott lettem:) A szomszéd néni jókat mosolyog rajtam, amikor ravaszul megkérdezi: "Gyöngyike, nem kell ez meg-az, ritkítom és ki akarom dobni" Naná, hogy kell:) Kár, hogy gyerek fejjel kell dönteni a továbbtanulásról. Ma már egész máshogy döntenék:(

Eszterkertje írta...

Szívesen :o) Kár, hogy nekem nincs ilyen szomszédasszonyom. Igen, a továbbtanulással kapcsolatban én is sokszor így érzem, de lehet, hogy ha nem hobbi lenne, akkor nem lenne ennyire élvezetes a kertészkedés.

BoGyo írta...

Ez igaz. Anyukám kertészmérnök, apukám borász volt és a napi feszített munka után már ők sem olyan lelkesedéssel csinálták az otthoni kerti munkát. Nem is panaszkodom, így legalább tényleg örömet nyújt a kertészkedés:)

Juhmeli írta...

Nahát! Küllőrojt. Nem is gondoltam rá, pedig kellett volna. Már ebben is látszik intenzív hülyülésem.
:)