2014. június 23., hétfő

Jó kis hétvége

Jó kis hétvége van mögöttünk. Végre hazajött látogatóba az én drága barátném. 1 éve nem láttam, nagyon-nagyon hiányzott. Hétközben összehoztunk egy rövid randit, sajnos szabit nem kaptam, elég sok mostanában a munka:( Így csak este tudtam felutazni hozzá Bp-re. De szombaton viszont egész nap együtt tudtunk lenni. Olyan jó volt! Sokat-sokat cseverésztünk, hahotáztunk. Szép napunk volt. Csak a búcsúzás a nehéz. Olyan rossz az, hogy az egyetlen igazi barátom ilyen távol él tőlem. Jó hogy legalább a technika lehetővé teszi, hogy tudunk sűrűn beszélni és látom is. De sokszor jó lenne átszaladni hozzá és elújságolni, ha valami boldogság ér vagy ha bánt valami. Mint gyerekkorunkban. Már hiányzik!
Vasárnap otthon ügyködtünk. Elkezdtük a készülődést a felújításra. Jövő hét végén kezdjük szétszedni a fürdőt és a konyhát. Tegnap megnéztük, hogy a konyha ablak felett mekkora áthidaló van, hogy tudjuk berakni az új nyílászárót. Sajnos nem elég nagy, sőt azt sem értettük, hogy a mostani fölött, hogy tart eléggé, mert olyan pici, úgyhogy újat kell berakni. Ez nem jó hír. Plusz idő, plusz pénz:(
A melléképületben elkezdtünk kialakítani egy tábori fürdőt, mert augusztus végéig nem lesz odabent víz az tuti. Jó nagy rombolás lesz, de majd csak a végére érünk. Mostanában nem kell vendégeket hívnunk, mert csak elszörnyednek, milyen átmeneti szállásunk van:)))
Méricskéltünk, modelleztünk, véglegesítettük, hogy mi hova kerüljön, pontosan mekkora legyen. Remélem mindenre gondoltunk és nem hagytunk ki semmit. De ez úgy is a végén derül ki:) Nem lesznek óriási helyek, viszont számunkra praktikusabban használhatók. Pici ház, pici helyek. De jó lesz:)
A kertre most nem jutott időm. Csak annyi öntöztem. De örömmel láttam, hogy a szomszéd nénitől kapott dália nevelt egy bimbót. A barkácsáruházban vásárolt, még csak fele akkora és virágnak még nyoma sincs.
 A Scepter'd Isle rózsa még egy virággal megörvendeztetett. 
Most nem felejtettem el megszagolni:) Finom illata van:)
Rendületlenül nyílik a sárga kúpvirág szerűség, de a pontos nevét nem tudom:/
A veteményes is alakul. A cukkinit eltüntették a csigák. Viszont a patisszon és a spárga tök gyönyörű bokorrá nőtt, már megjelentek a virágok, úgyhogy reményeim szerint ezekről már kerül valami az asztalra. A paradicsomok növögetnek, nem turbó tempóban, de megvannak. Viszont még nincs rajtuk termés. Az egyetlen tő, amin nőtt egy diónyi termés, pedig pusztuló félben van. Nem tudom, hogy a lótetű rágta el a gyökerét vagy vmi betegség érte, mert egyik napról a másikra lekonyultak a levelei:((
A piacon vásárolt paprika palánta stagnál. Igazándiból nem sok változást látok rajta. Adtam mindennek tápoldatot, a színük egészségesebb lett, viszont még mindig nem húztak bele a növekedésbe.

Kiültettem a rozmaring csemetéimet. Azok legalább jól vannak. Aminek viszont nagyon örülök, az a Katica krumpli. Csodaszép. Virágzik, gyönyörű, egészséges. Remélem a föld alatt is minden ok:))
Jövőre talán sikeresebb leszek, ha időben neki tudok állni előkészíteni a földet és a belevalót.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hű, kitartást és humorérzéket kívánok az átalakításhoz! A virágaid igazi feltöltődést jelenthetnek! :)
Brigi

BoGyo írta...

Köszönöm! Igyekszem én is viccet csinálni belőle. Illetve a végcél lebeg a szemem előtt. Az elképzelés jónak tűnik, remélem a végeredmény is jó lesz:)