2016. február 18., csütörtök

Terjesztjük az "igét"



Kutyás vagyok, kutyával élek. A barátom. Ennyi. 
Rengeteget járunk sétálni. A séta felszereléshez hozzátartozik a kutyás táskám, amiben benne van az oltási könyvecskéje, kullancskiszedő csipesz, egy kis jutalomfalat, kalcium ampulla (a nyári borzasztó eset óta) és a kutyapiszok zacsi. De szerintem, ha átnézném a táskáimat, mindegyikben találnék egy-két zacskót:)))
Otthon is rendben tartom a kertet, összeszedem a végtermékét, természetes, hogy ha kilépünk a kapun, akkor az utcán is felszedem, nem hagyom ott. Én is utálok belelépni, gondolom más is.
Sajnos a felszedés sok mindenkinek nem ilyen egyértelmű. A napokban történt, hogy a kutyás parkban egy nő hozta a kutyusát, az szépen elvégezte a dolgát, a hölgy pedig nyugodtan ácsorgott tovább. Az egyik kutyás szólt neki kedvesen, hogy ha nincs nála zacskó, ő szívesen ad. A hölgy megdöbbenve kérdezte, hogy fel kell szedni, nem takarítják fel? Persze, óránként jön a kutyafuttató takarító személyzete és tüzetesen átnézi a parkot. Ááááááá, eszem megáll. Ki szedné fel? De ez csak a park, az utcákról ne is beszéljünk. A másik kedvencem, hogy a gazdi veszi a fáradságot és felszedi, a zacskót szépen bekötözi és eldobja az utcán. Miközben az erre kihelyezett szemetes 20 m-re van tőle. Ezt sem sikerül megértenem. Milyen gondolatfolyam során dönt úgy, hogy ez így jó?
Na szóval, a fentiek miatt döntöttünk úgy a kis kutyás barátnőmmel, hogy megpróbálunk tenni valamit. Ha csak egy ember elkezd megfelelően cselekedni, már megérte. Úgyhogy gerillahadjáratot indítottunk a piszkos gazdik ellen:)) 
A kutyabarat.hu-tól elkértük az ismert "kakitündér nem létezik" képet, készítettünk belőle matricákat, valamint készítettünk zacskó tartó palackokat és az egyik este kihelyeztük őket a környékünkön lévő kukákra, parkokba. A tartóra ráírtuk, hogy nyugodtan használható, esetleg hozzon helyette egyet legközelebb. A futtatón kihelyeztünk még egy etikettet, mert sajnos sok gazdinak az sem teljesen világos, hogy mi az illendő egy kutyás parkban, ahol néha 10-15 kutya futkározik (pl. tüzelő vagy beteg kutyával ne jöjjön oda, ha mások is vannak).
Reménykedünk, talán egy-két fejben elvetjük a magot, hogy másképp kellene csinálni! Talán! 
Örök optimista vagyok:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nem az én blogom, a személyes kutyasz@ros élményeim nyílván hasonlók mint a tieid...szép a megmozdulás valóban, de én veled ellentétben ebben a kérdésben realista vagyok. Sajnos vannak és mindig is lesznek olyan kutyások akik maguk után nem húzzák le a WC-t, mert ezek után ez már nyílvánvaló. :-/
Őszintén kívánom, hogy sikerüljön megváltoztatnotok az emberiséget, mert bizony ahogy a kakitündér, úgy a klotyómanó sem létezik.

BoGyo írta...

Ha az emberiséget nem is, de talán 1-2 embert sikerülhet. Már az is valami:)