2016. május 17., kedd

Szervác, Pongrác, Bonifác

Szerencsére fagyot nem hoztak, viszont esőt, hideget igen. Nálunk vasárnapig esett az eső, esténként pedig úgy lehűlt a levegő, hogy látszódott a leheletem. Mikor máskor kellett nekem paradicsomot ültetni, mit ilyen időben. De eddig úgy tűnik nem lett a kis palántáknak bajuk. 
Hétfőn viszont eltűntek a felhők, ragyogó napsütés és gyönyörű kék ég volt egész nap. Az eső miatt kicsit át kellett terveznem a tennivalók listáját, a sok kinti teendőt felváltotta a benti. Csak csiga ellenőrző hadjáratra mentem ki néha néha. A kis dögök egyre közelebb merészkednek az érő eperhez. 


Két szemet már sikerült megkóstolni. Nagyon finomak! Pár napon belül, ha kicsit megsimogatja őket a napocska, egész jó kis adagot tudunk szüretelni.
A veteményes többi lakója is szépen növöget. Talán a frissen telepített málnán is lesz pár szem.
Tegnap a csodás időt kihasználna tettünk egy 10 km-es sétát az ebzettel a környéken. Olyan szép volt minden, az út széle tele vadvirággal, a levegőben bodza és akác illat. Tényleg gyönyörű volt.
Kis kutyám is nem győzött szimatolni, hemperegni a fűben. Úgy bírom ilyenkor a fejét, szinte nevetve szaladgál, hogy de szép az élet:)



1 megjegyzés:

Monika írta...

Nálunk fordítva volt: szombaton szakadt az eső,megszakítva kis napsütéssel. Vasárnap viszont szép idő volt, de hűvös.
Ó,már érik az eper!!!!