2011. április 5., kedd

Hétvégi kapirgálás

Végre vasárnap kimentünk a tanyára és az idő is csodálatos volt. Sütött a nap, csicseregtek a madarak, nyugalom volt, szóval isteni időt fogtunk ki.Bár télen elhatároztuk, hogy többet nem veteményezünk, mert nagy sikereket nem értünk el, ennek ellenére csak vetettünk egy kis répát, zöldséget és lilahagymát. Otthon volt kicsírázva pár szem krumpli, úgyhogy azt is elvetettem. Ha lesz belőle valami már örülök, ha meg nem, akkor úgy is kidobásra volt ítélve.
Minden gyönyörűen nyílik, fakad. Szinte hallani lehetett ahogy nőnek a növények. Sajnos a nárcisz virágzásról félig lemaradtam, a nagyja már elnyílt. A fák is olyan szépen haladnak, már kint vannak az ici-pici levelek, legközelebb ha megyünk, már biztos egész nagyok lesznek. Amit sajnáltam, hogy valahova eltűntek a tulipán hagymák. Olyan sok volt minden évben, most meg a fele eltűnt, ki sem kelt. De gyanakszom, hogy az a hülye vakond tüntette el őket, ami az egész kertet lövész árokká változtatta. Akkora halmokat csinált, hogy egy kisebb dombnak is felért volna. És az egész kertet felásta. Domb hátán domb volt, nem győztük eltüntetni. Egyszerűen nem lehet elzavarni a kis piszkot.
Szóval nagyon jó volt minden, kár, hogy haza kellett jönni. Ma meg esik az eső, hideg van, tiszta szürke minden, roppant nagy hangulatom van a munkához :)

Nincsenek megjegyzések: