2011. április 26., kedd

Húsvéti forgatag

Telik az idő. Már vége is a húsvétnak. Nagyon jól telt, lent voltunk a Balatonon családlátogatáson és csak ettünk és ettünk. Annyi finomság volt, egyszerűen nem lehetett nemet mondani. Valamit szerettem volna vinni ajándékba, de mivel tudtam, hogy sütit felesleges lenne, mert az lenne az ötszázadik, inkább csináltam egy-egy kis virágkosarat barkával, tavasztündérrel  stb. Szerencsére mindenkinek tetszett vagy csak udvariasak voltak:)
Tegnap hazafelé menet meg eldöntöttük, hogy lemegyünk a tanyára és onnan jövünk be dolgozni. Már nagyon időszerű volt meglocsolni a növényeket, mert hetek óta egy csepp eső sem esett. Meg is látszik a virágokon, mert nem olyan erősek, mint máskor szoktak lenni. 
A kis gyümölcsfák, amiket ősszel ültettünk nagyon belehúztak, a meggy a legszebb, aztán a cseresznye és barack. Sajnos a lemosó permetezést elfelejtettük és a barackfának kezd is pöndörödni a levele, úgyhogy valami cuccot venni kell, hogy ne betegedjen meg teljesen.
Végre kezd mocorogni a veteményes is. Elkezdett kibújni a sárgarépa, zöldség, gyöngyhagyma és lilahagyma. A répa és zöldség még elég foghíjas, remélem nem marad így, de legalább kikelt, nem úgy mint tavaly. A szamóca pedig gyönyörűen virágzik. Már alig várom, hogy lehessen szemezgetni belőle!! A cukkini még nem kezdett kicsírázni, bár csak múlt hét vasárnap vetettem el. Ja igen, még a krumpli. Kikelt mindegyik kiflike!! Mind a 7 tő:))) Komoly mennyiséget ültettem, de legalább egy-két evésre lesz belőle. Felesleges nálunk a nagyüzemi termesztés, mert nem tudunk rájuk nézni csak max. 1 hetente és sajnos ahogy bejön a nagy meleg ez meg is látszik a növényeken. De azért majd csak lesz valami így is :)

Nincsenek megjegyzések: