2013. április 22., hétfő

Virágzunk


Virágba borultak a kis nyúlrágta, őztusolta gyümölcsfáink. A barackfákon már egész sok kis virág volt, sajnos már elnyílóban, lemaradtunk a pompáról. A kis almafán és meggyfán, pedig pár napon belül bontják ki szirmaikat a kis szépségek.
 
A meggyfánk nevéhez hűen (Érdi bőtermő), tényleg bőtermőnek ígérkezik. Tavaly még csak 1-2 virág volt rajta (ami el is fagyott), az idén pedig minden ág tele van bimbóval. Úgy örülök neki!!!
A meggyfával egy időben ültettünk egy cseresznyét is, ami még mindig nem tudta eldönteni, hogy megmarad vagy sem. Az elmúlt években, alig mutatott vmi életjelet. Egy-két mm-t nő illetve hoz egy icicpici hajtást, de egyéb semmi. Viszont most az ág és levél nélküli kis karójából kipréselt 2 virágot. Úgy megsajnáltam szegényem, hogy igyekszik. Remélem egyszer rendes fa lesz belőle.
Virágzanak az elfajzott tulipánok. Virul a természet, de lassan alig látszunk ki a gazból. a pásztortáskák lassan térdig érnek,a tyúkhúr pedig egyre csak terjed. Jövő héten már meg kell ejteni az első fűnyírást. Illetve a szamócákat is ki kell szabadítani a gazból.
Elvetettük a különböző kabakosokat is. A következők kerültek vetésre: spárgatök, cukkini, sonkatök, sárgadinnye. Majd meglátjuk mi lesz belőlük. A sonkatök remélem jobban fog produkálni, mint az elmúlt évben. A sárgadinnyére pedig kifejezetten kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle, még sosem próbáltam vetni. Úgyhogy izgatottan várom a végeredményt.
Szép az idő, én pedig már mos nagyon szenvedek az irodában:)))

10 megjegyzés:

csakBea írta...

nekünk is van két érdi bőtermő meggyünk már lassan nyolc-kilenc éve, de bőt még nem termett, keveset is alig. Idén rajtuk is sok bimbó van, hátha most összejön.
A múltkor életemben először rántott cukkinit készítettem, és a kicsi kivételével mindenkinek ízlett. Lehet, hogy ültetnem kéne nekem is?

BoGyo írta...

Jaaaaj, ne mondj ilyen rossz híreket:( Kezdtem reménykedni, hogy végre lesz vmi gyümölcsünk.
Próbáld meg a cukkinit, olyan sok finomságot lehet belőle készíteni. Ha csak egy bokrot vetsz is bőven lesz rajta termés. Egy kísérletet megér!

Juhmeli írta...

Máris virágzik a nőszirom?
Jó látni, hogy más is örül csemetéi első próbálkozásainak.:)

BoGyo írta...

Ez a kis törpe fajta mindig jóval korábban virágzik mint a normál társai. A többieknek még kell pár hét.
Nagy reményekkel vagyunk ilyenkor tavasszal:) Hátha lesz 1-2 szem gyümölcs:)

Monika írta...

Nagyon szépek a bimbók!!!!!A tyúkhúr idén veszettül sok és nagy.Kár,hogy nincsenek tyúkjaink.Ja!Odaadom a fiaméknak.:)Bár szerintem nekik is van bőven.:)

csakBea írta...

Ez nem a fajta hibája, hanem a körülményeké gondolom. A mi meggyfáink is azt csinálták, mint a te cseresznyéd, alig-alig nőttek pár cm-t, lehullott a blumériától a levelük júniusra, vagy elfagytak a virágok. Nagyon nehezen jön össze nálunk a meggy- cseresznye termés,pedig a kedvenceim.

BoGyo írta...

Én is mindig sajnálom, hogy vminek nem tudom odaadni. Megkóstolni még nem mertem, pedig olyan hívogató:) Sokan mondják, hogy finom salátának. Édesanyám nemrég megkóstolta, de lebeszélt, hogy nem finom:)
Remélem a meggy rendben lesz. Eddig szépen fejlődik. Kapott bőven "Zsákos Frodót" (bocs, de így hívjuk a zsákos trágyát). Bár a cseresznye is, mégsem halad. Nagyon szeretem őket én is. Csak az a baj, hogy sosem tudom hol az elég és addig eszem, amíg majd kipukkadok:)

csakBea írta...

Utána néztem a rucolának, azt írják, hogy nagyon tápanyag és vízigényes. Hogy oldod meg a locsolást?

csakBea írta...

Ó, nem, a cukkininek, bocsi! :)

BoGyo írta...

Tavaly frissen feltört helyre vetettem, úgyhogy a tápanyag megvolt. Most meg kap egy kis komposztot.
Hétvégén tudtam csak locsolni, de jól bírta. Pedig jó napos helyen voltak. Ha le is kókad, egy kis víz és máris újra virul. 1-2 bokor is eszméletlen mennyiséget tud teremni.
Mi megint belehúztunk. Ha úgy terem, mint az elmúlt évben, akkor ismét tökhegyet építhetünk. De így az egész családot el tudtuk látni. Nálunk mindenki nagyon szereti a tököt is, cukkinit is. Meg olyan sok fajta recept van, nem lehet megunni:)