2014. augusztus 11., hétfő

Az eső eredménye


Két napos fűnyírás. Szombaton a tanyán, vasárnap pedig itthon. A rengeteg esőtől akkora lett a fű, hogy nem győztük üríteni a fűgyűjtőt. Bár a tanyán lengőkaszával vágta a párom, egyrészt gyorsabb, másrészt ott tényleg akkora volt a fűt/ gaz kombó, hogy esélytelen lett volna fűnyíróval nekiállni.
Az itthoni kis gazneveldénknek jót tett a sok csapadék. Néhol már egész terebéjes fűfoltjaink is vannak az udvaron, nem csak mindenféle gyomnövény:)) Örülök nekik!
Sajnos a héten a házzal nem történt semmi változás. A víz-gáz szerelő csúszott egy munkával, így nem tudott jönni, az ablakosok pedig isten tudja miért nem hozták a nyílászáróinkat. Így szombaton csak jöttünk mentünk a tanyáról, amit nagyon sajnáltam, jó lett volna kint aludni. De nem merjük még éjjelre is nyitottan hagyni a házikót, így is örök gyomorgörcs az eljövetel. Remélem a héten végre megérkeznek az ablakok, mert ez így nagyon nem tuti.
Szóval csak gyors tűzoltás volt fűnyírás terén, illetve készítettem egy adag paradicsom szószt a már jól bevált sütős recept szerint. Bár a paradicsom a piacról származott, viszont a zöldfűszerek mind a saját kertünkből:)) Nagyon finom lett, de mindenképp kell még csinálnom. 7 kg-ból lett 5 dolmio-s üvegnyi, ezt pikk-pakk megesszük:)
Vasárnap itthon folytattuk a fűnyírást illetve a szokásos takarítási munkákat. A jelenlegi háborús helyzethez képest egész jól sikerült rendbe szedni magunkat:) De nagyon várom, hogy végre kisuvickoljam a házat és ne csak 1 napig tartson az eredmény:)
A virágok továbbra is pompáznak, nem győzök bennük gyönyörködni:)

Glamis Castle rózsa - egyszerűen mesés
Barkácsáruházban vásárolt pom-pom dália. Izgultam, hogy mi lesz belőle, mert elég aszott gumója volt, amikor elültettem. De szerencsére csak kihajtott és kivirágzott. Aranyos, pici virága van. A társa, a sárga beindult szépen. Tele van virággal:) Remélem ő is követi a példáját.
A tűzpiros legényrózsák között lett egy szép ciklámen is. Olyan gyönyörűek. Mindig megsimogatom őket, hogy csak így tovább:)
Ide szükséges egy kis magyarázat. A lényeg a képen a 2-3 szál ligeti zsálya. Tavaly ősszel szedtem egy séta alkalmával a magokat. Tavasszal elvetettem. Szépen kihajtott, viszont alig akart nőni. Viszont mostanra egész jól beindult és elkezdett virágozni:)
A napi öröm pedig: jött a víz-gáz szerelő!!!
Szép napot!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A sok-sok elvégzett munkának gyönyörűséges az eredménye, gratulálok a virágaidhoz! :) Drukkolok a felújítással kapcsolatban!
Viharmentes szép napokat!
Brigi

BoGyo írta...

Köszönöm Brigi!! Olyan jó látni, hogy megérte tavasszal bíbelődni a sok kis maggal. Számomra mindig egy csoda marad, hogy egy ici-pici, homokszem nagyságú mag milyen csodára képes.
Nagyon szép napokat Neked is! Remélem jobban van a kutyusotok!!