2014. augusztus 25., hétfő

Barlangi életnek vége:)

Szombaton megérkeztek az ablakok!!! Végre! El sem tudom mondani mennyire örülök. Csak 1 hónap ajtó-ablak nélküliség tudja ráébreszteni az embert, hogy milyen jó is, ha este magadra zárhatod az otthonod, nem hallasz minden egyes neszt az udvarról, és nem elsőként érzékeled a reggeli csípős hajnalokat:) Tudnám még sorolni. De a  lényeg a lényeg, hogy végre újra zárható házban élünk:)
Üröm az örömben, hogy elszámoltuk a konyha ablakának magasságát:""( Kb. 3 cm-el:(( Pont beleérne a konyhapult az ablakba:(( Egyelőre megoldottuk úgy, hogy a felső toktoldót alulra tettük. Így be fog férni a bútor, csak az üvegek nincsenek egy síkban a terasz ajtóval. Bár kívülről ez nem látszódna, mert úgy is redőny lesz, belülről pedig függöny takarná. Majd meglátjuk mi lesz. Ha ránk szakad a bank, lehet, hogy egyszer kijavíttatjuk. De egyelőre így marad, örülünk, hogy legalább a helyén van.
Itt egy előtte-utána fotó. Még amikor átvettük a házikót ilyen volt (most úgy fest csak rontottunk a helyzeten:). A kisszoba ablaka olyan pici volt, hogy nem is látszódott az előtte lévő tujától. Ennek a fácskának mennie kellett, mert rettentően besötétítette a szobát. Ekkor még egész jó állapotban volt a ház, ugye? Amióta nekiálltunk csinálni, egyre lepusztultabb képet mutat:)))) Omladozik a vakolat, törmelékkupac mindenhol stb. stb. De hát rombolás nélkül nincs építés. Amit még nagyon várok (számos egyéb dolgon kívül), hogy a padlásfeljárót lebontsuk. Elég mókásan fest ez a kutyaól a ház tetején.
A héten jön a villanyszerelő illetve a kőműves. Valamint a hét vége felé megérkeznek a burkolatok. Nagyon reménykedem, hogy legalább itt nem lesz csúszás. Olyan jó, most már csak a munka szebb része van hátra. A romboláson túl vagyunk.
Más egyéb nem igen történt a hétvégén. Kicsit szüreteltem a veteményesben.
A kis meósnak mindent ellenőrizni kell.
 A patiszon levelei alatt megint elbújt egy termés. Akkora lett, mint egy labda. Terem még a tök, lett néhány szem paradicsom is. Bár a sok-sok eső tönkretette őket. A legtöbb termés még éretlen állapotban elkezdett rohadni:((( Szedtem szárítani zellerzöldet és bazsalikomot. De jó is lesz télen elővenni őket és egy kicsit emlékezni a nyárra.
Egy észrevétel. A zellerzöld nagyon jól érezte magát a patiszon levelei alatt a zöldbab mellett. Itt nagyon szépen bokrosodott, szép nagy szárakat hajtott. Viszont a paradicsom mellett (a másik oldalán szintén zöldbab volt) csak senyvedt szegényem. Erre legközelebb figyelek.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most már veled izgulok,komolyan,hogy milyen lesz az egész régi-új ház!!
Ez a zöldséges-Ricsi kompozíció óriási,Szinyei ecsetjére kívánkozik,de arra a fotózás utáni pillanatra kíváncsi vagyok......mármint,hogy mit csinált?:-D

BoGyo írta...

Én is kezdek izgulni, hogy még mit számoltunk el:/
De majd csak lesz valahogy.
Nagy szimatolásban volt egy darabig, gondolom a zeller és bazsalikom elvarázsolta. Kicsit aggódtam, hogy felfedezi és kilopja a paradicsomot, mert azt nagyon szereti:) de végül minden épségben megúszta.