2014. augusztus 28., csütörtök

Nem tudok nemet mondani

Ha virágokról van szó. Tegnap beszaladtunk az egyik barkácsáruházba megnézni, hogy milyen fürdőszoba szellőztetőket lehet kapni. Természetesen a növényárudán keresztül kellett távozni. Kint vannak már a tulipán, krókusz és nárcisz hagymák. Egyik szebb, mint a másik. Kettőhöz hozzáragadt a kezem, így muszáj volt megvásárolni:)


A bíbor-fehér színű egy liliomvirágú tulipán. Ahogy utánanéztem, ha minden igaz Claudia fantázianévre hallgat. Április-május között virágzik és napos fekvést igényel, a magassága kb. 50 cm.
A fehér pedig egy botanikai tulipán: Fosteriana tulipán, Purissima névre hallgat. Viszonylag korán, április elején kezd virágozni, napos helyet szeret és 30 cm magasra nő.
Az a baj még sok szépség volt a polcon;)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mindkettő csodálatos!
Ilyenkor ne sajnáld mennyi minden volt a polcon amit elhozhattál volna,hanem annak örülj nagyon amit elhoztál!♥

BoGyo írta...

Nem vagyok telhetetlen:) Ezeknek is nagyon örülök:))

Névtelen írta...

Zajlik Nálatok az élet: a felújítás halad a maga útján, Ricsi felügyeli a betakarítást, és újabb szép növényeid lesznek, úgy látom. :) A tulipánhagymák még szaporodhatnak is, jó kis mező lesz belőlük pár év múlva!
Brigi

BoGyo írta...

Lassan, de biztosan haladunk. Sajnos a héten nem történt sok minden, csak a villanyt szerelték, de ez is több, mint a semmi.
Remélem jó helyük lesz a hagymáknak, és nem eszi meg őket semmi, mert olyan kis helyesek. Szívesen nézegetnék belőlük egy nagy mezőt:)
Egyszer láttam egy házat, több száz négyzetméter (ha nem inkább ezer) volt beültetve tulipánnal. Nem lehet leírni, milyen szép volt.