2016. április 26., kedd

Reggeli séta



Hétvégén szereztem pár kis palántát: salátát, kelbimbót, brokkolit és zellert. Ez az esős idő most jól is jött, hogy megerősödjenek. Bár a dög csigák is nagy erővel grasszálnak a veteményesben. Nem mindent tudtam a magaságyásba ültetni, így néha járőröznöm kell, nem-e támadást indítottak valamelyik kis palánta ellen. Még, hogy a csigák lassúak, egy frászt.
A garázs felújításunk még nem indult el:( így a veteményes egyik felén magasodó homok kupac még mindig nem került felhasználásra. Viszont pont a helyére terveztem a spárgatököt és cukkinit. Most agyalhatok, hogy hova a fenébe fogom őket vetni. Olyan nem lehet, hogy kimaradjanak a repertoárból.

4 megjegyzés:

Erika írta...

Milyen szépen zöldell már a veteményed!:) Nálunk szerencsére nincs csiga, de Apukámék a balatoni kertjükben összetört tojáshéjat és kevés fahamut szórnak a növények köré csigariasztónak. Eddig bevált náluk ez a módszer.

BoGyo írta...

Köszönöm! Ezen a veteményes részen egy egész éti csiga hadsereg van:((
Köszönöm a tippet!! Alkalmazni fogom:) A távolba dobálás nem elég hatékony:)

Juhmeli írta...

Pedig biztosan jól edzi a testedet.;)

Mondtam már, hogy a kedvencem a veteményes? Mindenki veteményese. A tiéd pedig csudaklassz!

Hajrá hamu, nálam bevált.

BoGyo írta...

Csiga távolba dobó versenyen lassan indulhatok:))))
Köszönöm Meli! Nekem is gyengéim a veteményesek. Egy jó ideig le tud kötni egy-egy kép, mire megszemlélem az egészet, hogy mi minden van rajta stb. Ha nem is nagy, de örülök, hogy legalább ennyim lehet:)