2014. július 10., csütörtök

A haditerv

Picuri kis házunk egy kicsit átalakul az idén. A múlt évben is elvégeztünk egy-két belső változtatást, de most egy kicsit nagyobb rombolást végzünk.
Ez volt a kiinduló állapot:
A szobák között dupla ajtók voltak, a bejárat is egy alacsony magasságú, dupla ajtó volt. A fürdő pedig elég pici, wc-vel egybe épített helyiség.
Tavaly a szobákat tettük rendbe, nyílászárókat cseréltünk, néhol nagyobbítottunk, mert pl. a kisszoba ablaka egy pici lőrés volt. A dupla ajtókat szimplára cseréltük, az előszoba-nappali közötti ajtót kivettük, csak egy átjáró maradt. A nappali és a szoba között pedig egy szimpla ajtót építettünk, hogy a kandallóból átjusson a meleg a hálóba is.
Az idén a fürdő-konyha kerül sorra. Szerettünk volna külön wc-t kialakítani. De mivel elég kis alapterülettel gazdálkodhatunk, ezt úgy tudjuk megoldani, hogy a fürdő falát kintebb hozzuk, és a fürdőből csípunk le egy külön kis helyiséget a toalettnek, illetve ideiglenesen oda kerül a mosógép is. Ha megnyertük a lottót, majd szeretnénk beépíteni a mostani utcafronti teraszt egy előszobának, és ott kialakítanánk egy külön kis mosókonyhát.
Cseréljük a konyha és fürdő ablakát. A konyhában az ablak mellé egy teraszajtó kerül beépítésre, és a konyha elé remélhetőleg egy terasz kerül. Lelki szemeim előtt látom, ahogy reggel álmosan kibotorkálok a konyhából a kis tejeskávémmal, és a teraszról pislogva gyönyörködöm az alakuló kertben:)
A konyha-előszoba közötti ajtón még töröm a fejem. Még nem tudom, hogy maradjon-e csak egy nyílt átjáró vagy berakjunk egy üveges ajtót. Főzés szempontjából mindenképp jobb lenne. Ezen még agyalok.
Ez a majdnem valóság (a fürdő-konyha most egy egybefüggő romhalmaz):


A falak kivételével és az aljzat feltörésével megvagyunk. Hétvégén szereljük a szennyvizet. Jövő héten indul az ablaknyílások kialakítása ill. remélhetőleg beöntik a szerelőbetont. Remélem sikerül nagyjából a tervek szerint haladnunk.

6 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Jó kis móka lehetett elkészíteni a rajzokat, ehhez képest a valóság már smafu.:) Mondtam már, hogy (olyan irigy vagyok) úgy szeretek felújítani? Nem baj, négy év múlva mi jövünk. Egyébként meg szuper lesz, főleg azért mert a ti álmotok, amit ti valósítotok meg.

BoGyo írta...

Van egy jó kis progi, szeretem használni. Nagyon egyszerűen meg lehet szerkeszteni a méretarányos alaprajzokat: floorplanner.com a webcíme.
Gyorsan elrepül az a 4 év:) Kíváncsi leszek Rátok:)

Eszterkertje írta...

Az egyik felem nekem is irigy, én is imádom a tervezgetést és magát a munkát is. De így nem hiszem, hogy kibírnám, mi a rombolós munkák nagy részét még beköltözés előtt végezhettük el. Csak egy bejárati ajtó csere és áthelyezés történt utólag, nekem az a por is elég volt... Már meszelni kellene, de az is kivitelezhetetlennek tűnik a gyerekek mellett, ráadásul túl sok cucc van felhalmozva a lakásban :o(
Szóval kitartás, jó beosztású a ház, igazi otthon lesz.

BoGyo írta...

Sajnos nem tudtuk megoldani a máshol lakást:( Nem is egyszerű ez az út, az biztos. Sok humor kell hozzá:)
Köszönöm a bíztatást!!! :)

Névtelen írta...

Jó dolog a tervezgetés és az átalakítás kellemetlenségei is elviselhetők , hiszen tudod,hogy szép lesz a végeredmény!
Kitartást,sok örömöt kívánok,a végére pedig örömteli megnyugvást♥

BoGyo írta...

Köszönjük szépen:)