2011. május 16., hétfő

Hideg utáni helyzetjelentés

A hétvégét végre sikerült kint tölteni a tanyán. Nem tudom mi óta ez az első hétvége, amikor nyugodtan kint tudtunk lenni, nem kellett rohanni és nem esett az eső:) A veteményes az elmúlt heti hideg után elég siralmasan fest. Bár lehet, hogy nem a hideg hibája, hanem a magoké, de a répa és a zöldség az felér egy nagy nullával. A zöldségből szinte alig kelt ki valami, ami meg kikelt, az elfagyott. A répából az amszterdami fajta gyeszurán, de kikelt, a Nantiról meg inkább nem szólnék semmit. Elég mini a gyöngyhagyma is, szinte alig észrevehető. Ami viszont szép az a kifli krumpli (mind a 7 tő:),  meg a cukkini és szépen fejlődik. Az epren már pirosodnak a szemek, a málna pedig kezdi mutatni, hogy milyen sok termés lesz rajta. Legalább ők jól érzik magukat. Nem tudom mit kellene kezdeni, hogy jobban sikerüljön répa :(
A kert rendbetétele után lenyírtuk a füvet és csak gyönyörködtünk a munkánkban. Jót pihentünk, grilleztünk. Ma az erkély kertecskémet fogom szépítgetni. Vettem a bau-ban leértékelt muskátlikat, azokat fogom elültetni. Szeretem ezeket a kidobásra ítélt növénykéket megvásárolni, mert egy kis törődéssel gyönyörű növények szoktak belőlük válni. Remélem most is ez lesz. A paradicsom szépen fejlődik ill. megtelt a fűszeres kaspóm is :) Raktam még bele mentát, citromfüvet és kakukkfüvet. A mentából hétvégén isteni jó limonádé is készült:) Egyenlőre ennyi, várom a jó időt.
A futásról annyit, hogy múlt héten megtört az átok, meg lett az 5 km pár méter kivételével :) (na jó, egyszer muszáj volt kicsit lassítani és sétálni, de aztán végig bírta) Jipppíííí!

Nincsenek megjegyzések: